Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι από τα παλιά

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται στο Καραϊσκάκη για το γόητρο αλλά και για τους βαθμούς

Το ντέρμπι των αιωνίων στο στάδιο Καραϊσκάκη "κόβει" την ανάσα των φιλάθλων στη σημερινή 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που οδηγούν την κούρσα του βαθμολογικού πίνακα, θα συγκρουστούν σε μια συνάντηση με έντονο χρώμα από τα... παλιά.

Ο Ολυμπιακός

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να αφήσουν το άγχος στα... αποδυτήρια: "Δε μας χρειάζεται το άγχος στο ντέρμπι. Μόνο ζημιά μπορεί να μας κάνει. Από την αρχή προσπαθούμε να το αποβάλουμε και νομίζω ότι σιγά σιγά θα πετύχουμε το στόχο μας", τονίζει ο Ντούσκο που προσπαθεί να κρατήσει σε ψηλά επίπεδα το ηθικό, χωρίς όμως να τους στέλνει στα... ουράνια: "Ακόμη και η ισοπαλία, αλλά και ή ήττα δεν είναι καταστροφή για μας. Εχουμε τον αέρα των τριών βαθμών". Παράλληλα όμως, τους προσφέρει και το δέλεαρ της νίκης: "Σκεφτείτε τι θα κερδίσετε, αν κερδίσετε". Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, απών θα είναι ο τιμωρημένος Βαρεσάνοβιτς και ο τραυματίας Νινιάδης. Πιθανή 11άδα: Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Νταμπίζας, Σαμπανάτζοβιτς, Καρασαββίδης, Αλεξανδρής, Καραπιάλης, Ιβιτς, Τζόρζτεβιτς, Γιαννακόπουλος ή Γεωργάτος.

Ο Παναθηναϊκός

Στο στρατόπεδο των πρασίνων ο Βέλιμιρ Ζάετς είναι αισιόδοξος για την έκβαση του ματς: "Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι όπως όλα τ' άλλα. Το σκεπτικό μας είναι το ίδιο, αν και τα ντέρμπι έχουν πάντα ξεχωριστή σημασία. Πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος αφού όλα τα παιδιά είναι σε εξαιρετική κατάσταση", υπογραμμίζει ο Ζέκο που αναμένεται να ξεκινήσει το ματς του Φαλήρου με τους: Βάντσικ, Αποστολάκη, Ουζουνίδη, Κολιτσιδάκη, Καλιτζάκη, Γκούμα, Μπορέλι, Καπουράνης, Βαζέχα, Γ.Χ. και Γ. Σ. Γεωργιάδη. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 8μμ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Τα άλλα παιχνίδια

Στη Ν. Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον "λαβωμένο" Ιωνικό. Ο Πέτρος Ραβούσης δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κωστένογλου, ενώ θα "πετάξει" από την 11άδα τον Μαλαδένη. Οι "εκλεκτοί" του Ελληνα τεχνικού θα είναι οι: Ατματζίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Κοπιτσής, Βλάχος, Μανωλάς, Ντόμπος, Σαβέβσκι, Κετσπάγια, Νικολαϊδης, Κωστής.

Στα άλλα ματς: Ο ΠΑΟΚ με τον Χ. Αρχοντίδη στον πάγκο του θα υποδεχτεί τη Βέροια. Ο ΟΦΗ δοκιμάζεται στο Βύρωνα με τον "προβληματικό" φέτος Αθηναϊκό.Στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί τον Ηρακλή του Αλκέτα Παναγούλια, ενώ στην Πάτρα η Παναχαϊκή θα φιλοξενήσει τους "γουναράδες" της Καστοριάς.Η Ξάνθη θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες με αντίπαλο τον ανεβασμένο Αρη, ενώ ο Εδεσσαϊκός θα αντιμετωπίσει την Καβάλα.

Ολοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 3μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ