Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Αλματώδης η αύξηση κρουσμάτων βιασμένων παιδιών!

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-

Σε ποσοστά ρεκόρ ανέρχονται οι περιπτώσεις βιασμού ανηλίκων στη Νότια Αφρική, καθώς μέσα στα τελευταία τρία χρόνια τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών έχουν αυξηθεί κατά 200%!

Τα στοιχεία που παρουσίασαν μέλη του Συμβουλίου Ερευνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών χτες - Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού! - είναι συγκλονιστικά. Μόνο μέσα στο τρέχον έτος, έχουν καταγγελθεί 11.167 βιασμοί παιδιών σε σύγκριση με τους 3.698 βιασμούς που αναφέρθηκαν το 1993. Ο ίδιος φορέας υπογράμμισε ότι τα αριθμητικά δεδομένα δεν αντανακλούν απόλυτα την πραγματικότητα, καθώς εκατοντάδες, ίσως και περισσότερες, είναι οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών που δε φτάνουν ποτέ στα ...αυτιά της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας.

Το Συμβούλιο Ερευνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών υπογραμμίζει ότι εάν ο αριθμός των εγκλημάτων σε βάρος παιδιών συνεχίσει να αυξάνεται με αυτούς τους ρυθμούς, τότε οι αστυνομικές μονάδες που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών θα αντιμετωπίσουν, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, περισσότερες από 1.000.000 περιπτώσεις παιδιών που έχουν πέσει θύματα βιασμού.

Από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκύπτει το συμπέρασμα ότι και στις περιπτώσεις των παιδιών που βιάστηκαν, ο δράστης ανήκε στο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον της οικογένειας. "Το 84% των βιασμένων παιδιών γνώριζε το βιαστή. Το 63% των εγκληματιών που συνελήφθησαν δεν προσήχθησαν ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης". Στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζουν ότι η Νότια Αφρική κατέχει μία θλιβερή πρωτιά. Είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο με το μεγαλύτερο αριθμό βιασμών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ