Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χωρίς δικαιώματα

Στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρεται σήμερα η εκπομπή της ΕΤ-1 "Οι δημοσιογράφοι προτείνουν". Με τίτλο "Χωρίς δικαιώματα", η ενδιαφέρουσα εκπομπή του πρώτου κρατικού καναλιού, βασισμένη και σε στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, επιχειρεί να δώσει όλο το εύρος του μεγάλου προβλήματος που αφορά την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις "θερμές" περιοχές του πλανήτη μας.

Εκτός από τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, η θλιβερή εικόνα της καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε πολλές χώρες του πλανήτη μας φαίνεται και μέσα από τις μαρτυρίες θυμάτων, αλλά και από σκηνές που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Ο φακός της εκπομπής καταγράφει και το θέμα των "αγνοουμένων" της Τουρκίας, των πολιτικών κρατουμένων της Κίνας, των βασανισμένων παιδιών του Μπαχρέιν και των θυμάτων του ακήρυχτου πολέμου στην Αλγερία και την Αίγυπτο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατάσταση που επικρατεί στις αναπτυγμένες χώρες, όπου παρουσιάζεται το "πολιτισμένο" πρόσωπο των δυτικών χωρών. Μαζί με αυτό και οι ξυλοδαρμοί των πολιτικών προσφύγων στη Γαλλία και στη Γερμανία και οι αναίτιοι πυροβολισμοί μειονοτήτων από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη, στο Λος Αντζελες και την Ουάσιγκτον. Τη σημερινή εκπομπή επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν οι Βασίλης Ντίνος και Νίκος Ιωαννίδης. Υπεύθυνη της εκπομπής είναι η Δήμητρα Γκουντούνα, ενώ η αρχισυνταξία είναι του Γρηγόρη Χρηστίδη (ΕΤ-1 19.20).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ