Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Οχι στους "νονούς" του Πολιτισμού

Επιστολή της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Υποτελής των "νονών" του Πολιτισμού και της ενημέρωσης είναι ο "Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας". Η Πολιτιστική Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης δε λειτούργησε ποτέ. Ο δήμαρχος και το ΔΣ δε φέρνουν για συζήτηση το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τα έργα του ΟΠΠΕ. Και βέβαια γι' αυτή την προκλητική τακτική ουσιαστικά ευθύνονται το ΥΠΠΟ και η κυβέρνηση.

Σ' αυτά τα προβλήματα αναφέρεται χτεσινή επιστολή, στο δήμαρχο και πρόεδρο του ΟΠΠΕ, της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ,που υπογράφουν οι Θανάσης Γιαννούσης και Αγάπιος Σαχίνης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΚ επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

"Η ανακοίνωση του τετράμηνου προγράμματος και η προκλητική αγνόηση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγράφουν έναν ιδιότυπο αυταρχισμό, που προσβάλλει το Συμβούλιο και τους δημότες, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει δρόμους επικίνδυνους, που μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω. Η τακτική των παρατάξεων που συμμετέχουν στη διοίκηση του ΟΠΠΕ να μην ενημερώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο και να μας μετατρέπουν σε απλούς παρατηρητές όσων αποφασίζουν άλλοι για εμάς, θέτουν όλους προ των ευθυνών τους".

"Η πολιτική της σιωπής, συσκότισης, αδιαφάνειας, παράκαμψης θεσμών, μη λειτουργίας της Επιτροπής, της αντιδημοκρατικής πρακτικής υποθηκεύουν την πόλη. Δίνουν δυνατότητα εφαρμογής πολιτικών, στο όνομα του Πολιτισμού, που οδηγούν στη βαρβαρότητα, στρώνουν το δρόμο στα μεγάλα συμφέροντα, που διαμόρφωσαν τις επιλογές σας".

"Το Δημοτικό Συμβούλιο παρέμεινε απλός θεατής, αφού ενημερώθηκε από τον Τύπο για το τετράμηνο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και από δελτία ειδήσεων την έναρξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για το '97, όχι από την πόλη μας, αλλά από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Η ενέργεια αυτή αποκαλύπτει τις σχέσεις εξάρτησης. Ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής. Προσβάλλει και προκαλεί. Η ομοφωνία του Οργανισμού σ' αυτήν την υποτελή στάση απέναντι στους "νονούς" του Πολιτισμού και της ενημέρωσης καταγράφει την πορεία που θα ακολουθήσει ο Οργανισμός".

"Καλούμε το δήμαρχο και το προεδρείο του ΔΣ να προγραμματίσουν έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, με μοναδικό θέμα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τα έργα. Η ευθύνη σας για την ενημέρωση του ΔΣ και των δημοτών και η λήψη αποφάσεων, που θα σταματούσαν έστω και την τελευταία στιγμή την προκλητική αυτή πολιτική, υπό την καθοδήγηση και πλήρη πολιτική ευθύνη του ΥΠΠΟ και της κυβέρνησης, είναι αναμφισβήτητη. Οποια καθυστέρηση και επίκληση "αντικειμενικών" δυσκολιών δε θα πείσουν κανέναν. Η παρελκυστική τακτική, μόνιμο φαινόμενο της πολιτικής σας, δε σας απαλλάσσει από τις ευθύνες σας. Η καθυπόταξη του πολιτισμού στον "αφέντη" του Μεγάρου Μουσικής δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας",καταλήγουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελλειμμα και απολύσεις (1997-10-17 00:00:00.0)
Ποινική δίωξη και απλήρωτοι εργαζόμενοι (1997-08-28 00:00:00.0)
"Εγκλημα" με πολλούς συνενόχους (1997-07-11 00:00:00.0)
Εισαγγελική παρέμβαση και υπουργικές αιχμές (1997-02-19 00:00:00.0)
Αρτος και θεάματα (1997-01-14 00:00:00.0)
Εναγκαλισμοί Εκκλησίας - "Πολιτιστικής" (1997-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ