Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Εισαγγελική παρέμβαση και υπουργικές αιχμές

Νέα, εισαγγελική παρέμβαση - η τέταρτη κατά σειρά - για το θέμα της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας" έγινε χτες, με αφορμή την επιστολή του υπουργού Πολιτισμού, Ευαγ. Βενιζέλος προς το ΔΣ του "ΟΠΠΕ", όπου υπάρχουν αιχμές για αδιαφανή οικονομική διαχείριση, σπατάλες και ελλιπή οργάνωση. Στην επιστολή του (δημοσιεύτηκε στο "Βήμα" 16/2), ο υπουργός στηλιτεύει φαινόμενα υπεροψίας και ανικανότητας,επισημαίνοντας ότι "αν οι υπεύθυνοι του Οργανισμού δεν έχουν σχετική πείρα ή ετοιμότητα πρέπει να αντικατασταθούν".Γράφει ότι "ορισμένα καλά αμειβόμενα στελέχη, είτε δεν αποδίδουν επαρκώς, είτε είναι, τώρα μάλλον περιττά".Ζητά άμεσο συνολικό οικονομικό έλεγχο και ενοχλημένος που δεν απαντώνται δημοσιεύματα που αναφέρονται σε χαλαρή και αδιαφανή οικονομική διαχείριση, προτείνει διορισμό "ενός εντεταλμένου συμβούλου για θέματα εκδηλώσεων, επικοινωνίας και φιλοξενίας".

Το ερώτημα είναι γιατί ο υπουργός προβαίνει τώρα σ' αυτές τις καταγγελίες, ενώ και πριν την έναρξη του θεσμού υπήρχαν δημοσιεύματα που έθιγαν ζητήματα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης στον "ΟΠΠΕ". Πάντως ο Ευαγ. Βενιζέλος παίρνει αποστάσεις από όσα διαδραματίζονται στον "ΟΠΠΕ" και με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του και με την επιστολή του.

Οι διευθύνοντες και τα στελέχη του "ΟΠΠΕ" όμως δε φαίνεται να ενοχλούνται με τις υπουργικές διαπιστώσεις, θεωρώντας ότι ο υπουργός "κάνει μία κίνηση, περισσότερο, για τη διαφύλαξη του δικού του γοήτρου". Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος του "ΟΠΠΕ", Δημ. Σαλπιστής, είπε ότι "σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού, παρουσία του υπουργού, θα συζητηθούν τα προβλήματα που θίγει η επιστολή του". Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι "ανάλογου περιεχομένου έγγραφα μ' αυτό του υπουργού, υπάρχουν κι άλλα στα συρτάρια του Οργανισμού, που έχουν μείνει όμως αναπάντητα".

"Η επιστολή Βενιζέλου είναι προσπάθεια αποφυγής των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης και του ΥΠΠΟ και ταυτόχρονα συγκάλυψης υπό το μανδύα των ορκωτών λογιστών", επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΔΕΚ,Αγάπιος Σαχίνης.

Στο μεταξύ 260 εκατ. έδωσε ο "ΟΠΠΕ" για την ανακαίνιση του Θεάτρου "Αυλαία", χωρίς όμως να προβλεφτεί ηχομόνωση. Αποτέλεσμα: οι παραστάσεις συνοδεύονται με ποικίλους θορύβους, κυρίως από τον εσωτερικό χώρο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το θέατρο. Στις 15/2, μάλιστα, διακόπηκε για ένα διάστημα η παράσταση, γιατί στο θέατρο ακουγόταν περισσότερο ο ήχος μιας μπάντας παρά οι ηθοποιοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ