Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιολί, πιάνο, κιθάρα και τζαζ
  • Σήμερα (8.30μμ), στην αίθουσα συναυλιών "Φίλιππος Νάκας" (Ιπποκράτους 41), ο βιολονίστας Γιάννης Μαυρίδης και ο πιανίστας Ανδρέας Αδαμόπουλος θα παρουσιάσουν έργα των: Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλου.Στις 24/2 (8μμ), φιλοξενείται συναυλία μοντέρνας μουσικής. Στη συναυλία εμφανίζονται δύο σύνολα μαθητών του Ωδείου. Στις 26/2 (8.30μμ), το "Κάντια Πιάνο Τρίο θα παρουσιάσει έργα Σούμπερτ και Σοστακόβιτς.Το Τρίο αποτελείται από την πιανίστα Πατρίσια Αρένας (Βενεζουέλα), τον βιολονίστα Αλεξέι Γιασκό και τον βιολοντσελίστα Βιτάλι Μάλτσεφ από την Ουκρανία.
  • Η τρίτη συναυλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Γιοχάνες Μπραμς,που διοργανώνει το Ινστιτούτο "Γκαίτε" (Ομήρου 14 - 16), θα πραγματοποιηθεί στις 28 του Φλεβάρη (8.30μμ). Η Λία Σάμερς (σοπράνο) και ο Χάρης Δημαράς (πιάνο) θα ερμηνεύσουν έργα Μπραμς, Ρέγκελ, Σούμαν και Σένμπεργκ.
  • Οι ρυθμοί της αφροκουβανέζικης τζαζ, αυτής που έχει καταχωρηθεί ως λάτιν τζαζ, θα πλημμυρίσουν το Μέγαρο Μουσικής σήμερα στις 5 το απόγευμα. Καλεσμένοι του "Μουσικού Αναλογίου", που οργανώνει αυτή τη συναυλία, είναι τέσσερις σημαντικοί μουσικοί της λατινοαμερικάνικης τζαζ: ο σαξοφωνίστας Μάριο Ριβέρα,ο μπασίστας Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ,ο πιανίστας Σόνι Μπράβο και ο Τζόνι Ροντρίγκεζ στα μπόνγκος. Και οι τέσσερις είναι βασικά μέλη του συγκροτήματος Λάτιν τζαζ Ανσάμπλ του Τίτο Πουέντε,αλλά ο καθένας έχει την προσωπική του ιστορία στο χώρο της λατινοαμερικάνικης μουσικής και της τζαζ. Στον ίδιο χώρο, αύριο και στις 21 του Φλεβάρη φιλοξενείται ο "βασιλιάς της λάτιν μουσικής", ο Τίτο Πουέντε,με τη δωδεκαμελή μπάντα του. Εκτός από τις συναυλίες, ο Τ. Πουέντε θα μιλήσει σήμερα στις 3 το μεσημέρι, στην αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος", με θέμα: "Ο ρυθμός, η αρμονία και ο αυτοσχεδιασμός στη μουσική της Λατινικής Αμερικής". Τα μουσικά παραδείγματα θα είναι από τον ίδιο, που θα παίξει τύμπανα και βιμπράφωνο. Αύριο επίσης, η Σόνια Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσει άριες των Ροσίνι, Ντονιτσέτι, Μπελίνι κ. ά.
  • Τη Δευτέρα "Οι λέξεις αναζητούν τη μουσική τους", στη βραδιά σύγχρονης μουσικής που οργανώνει η Ορχήστρα των Χρωμάτων στο Θέατρο Αλίκη.Θα παρουσιαστούν έργα των Ραβέλ, Ζερβού, Παπαδάτου, Μπεριό.Σολίστ η Αλεξάνδρα Παπατζάκου.
  • Στο Καλλιτεχνικό Καφενείο "Κοντσέρτο" (Μάγερ 18, στοά Εθνικού Ωδείου) τη Δευτέρα (9μμ) παρουσιάζονται "Ξένες επιτυχίες από μιούζικαλ και τραγούδια κινηματογράφου".Ερμηνεύουν η Κέλλυ Σαρατσοπούλου στο τραγούδι και ο Γιάννης Καλλιανιώτης στο πιάνο. Στον ίδιο χώρο στις 28 του Φλεβάρη, η Δέσποινα Καλαφάτη και οι μαθητές της θα παρουσιάσουν "Βραδιά όπερας και μιούζικαλ".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ