Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Να ζήσεις Διδώ"

Τα 88α γενέθλιά της ήταν έκπληξη για την Διδώ Σωτηρίου.Μια τούρτα την περίμενε στη χτεσινή γιορτή, που οργάνωσαν οι εκδόσεις "Κέδρος", ενώ μαθητές σχολείων τής τραγούδησαν: "να ζήσεις Διδώ και χρόνια πολλά, μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλλιά".Συγκινημένη η συγγραφέας απάντησε "δεν πιστεύω στα γεράματα. Αγαπώ τα παιδιά, γιατί από αυτά αρχίζει η χαρά. Αν τα παιδιά δεν είναι η συνέχεια του πολιτισμού, τότε ποιοι είναι;".Παιδιά, λοιπόν, τη ρώτησαν, από το βήμα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για τη ζωή της, τα βιβλία της, τη Μικρασιατική καταστροφή και για τη συναδέλφωση των λαών της Ελλάδας και Τουρκίας. Και η Διδώ Σωτηρίου απάντησε σε όλες με χαρά και τρυφερότητα.

Στην εκδήλωση η Σάσα Τσακίρη παρουσίασε το βιβλίο της "Διδώ Σωτηρίου. Από τον κήπο της Εδέμ στο καμίνι του αιώνα μας",τονίζοντας ότι "ο πλούτος του έργου και της ζωής της Διδώς ήταν αδύνατον να δοθεί σ' ένα βιβλίο" και προτρέποντας "να ασχοληθεί κάποιος με το έργο της ως δημοσιογράφος".

Η Δ. Σωτηρίου ανακοίνωσε ότι τα "Ματωμένα χώματα" θα γίνουν ταινία, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη και παραγωγή Ε. Κουστουρίτσα. Ενώ ο Τούρκος επιχειρηματίας Οσμάν Καβάλα έχει εκδηλώσει επιθυμία να συγχρηματοδοτήσει την ταινία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ