Σάββατο 11 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εναγκαλισμοί Εκκλησίας - "Πολιτιστικής"

Τελευταίο καταφύγιο για το ξεπέρασμα των προβλημάτων τους οι άνθρωποι της "Πολιτιστικής" φαίνεται να επιλέγουν την... Εκκλησία. Το Χρυσό Μετάλλιο "Γρηγορίου Παλαμά" απένειμε, χτες, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων στον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΟΠΠΕ Π. Θεοδωρίδη,για τις υπηρεσίες που αναφέρεται ότι προσέφερε ο τελευταίος "στο έργο της συντήρησης των μνημείων της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την προσφορά του στην πνευματική ζωή της πόλης"!

Εκπληκτοι αρχαιολόγοι των Εφορειών της πόλης εξέφρασαν την απορία τους. Ποια είναι αυτά τα μνημεία που αναστήλωσε ο Π. Θεοδωρίδης και πού βρίσκεται αυτό το άγνωστο έργο που δικαιολογεί διάκριση; Οσο για την προσφορά του Π. Θεοδωρίδη στην πνευματική ζωή της πόλης ίσως εννοούν το εθνικιστικό παραλήρημά του, την εποχή των συλλαλητηρίων, μέσα πολλές φορές από τα μικρόφωνα της ΕΡΤ. Μετά από αυτά δε θα αποτελεί έκπληξη, αν τις προσεχείς μέρες στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΟΠΠΕ ενταχθεί ακέραιο το πολιτιστικό πρόγραμμα που προτείνει η Μητρόπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγ. Βενιζέλος στην εισήγησή του στο ΚΑΣ - που πρόκειται να συγκληθεί εσπευσμένα στις 14 του Γενάρη - υιοθετεί τις απόψεις της Μητρόπολης για το θέμα της Ροτόντας.Ζητά να αλλάξει η χρήση του Μνημείου και δηλώνει ότι η κοσμική εξουσία δεν μπορεί να επιβάλλεται στη θρησκευτική. Αραγε, με ποιο μετάλλιο θα τον τιμήσουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ