Σάββατο 11 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια χρωμάτων

"Πρόσωπα" από το περιθώριο της κοινωνικής πραγματικότητας, δοσμένα σε σχέδια και φωτογραφίες, είναι το αντικείμενο των έργων της Ντίνας Μπαλονά,που παρουσιάζονται από τη Δευτέρα στο Χώρο Τέχνης "24" (Κλεομένους 24). Σχέδιο και φωτογραφία αναμειγνύονται με αφορμή το "Ντοκουμέντο".

Οπως γράφει ο Δημοσθένης Δαββέτας "(...) Τονίζοντας όχι τα μάτια αλλά το βλέμμα και δίνοντας προτεραιότητα στο φευγαλέο της φυσιογνωμίας, όπως αυτή συλλαμβάνεται από το μηχανικό μάτι, φτιάχνονται τα πρόσωπα μέσα από την αποσπασματική οπτικότητα, ψυχολογική αίσθηση και εικονική μετωπικότητα. Τα "πρόσωπα" αυτά, έτσι όπως βλέπουν χωρίς να κοιτούν, μοιάζουν να είναι "αλλού" και ταυτόχρονα "εδώ". Λες κι είναι δοσμένα σε μια ακίνητη κινητικότητα. Λειτουργούν με τα χαρακτηριστικά της μάσκας: πίσω από μία ανέκφραστη (δίχως γκριμάτσες) εξωτερικότητα, διαφυλάσσεται μία σίγουρη εσωτερικότητα".

  • Εγκαινιάζεται στις 15 Γενάρη (7μ.μ.), στην γκαλερί "Χρυσόθεμις" (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση έργων ζωγραφικής της Ελσας Ζαχαράκη.Παρουσιάζονται δεκαπέντε έργα (λάδια και τέμπερες), ζωγραφισμένα στην ύπαιθρο. Η Ε. Ζαχαράκη σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γ. Μόραλη.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 7/2.
  • Την τρίτη ατομική έκθεση έργων της, πραγματοποιεί η Χριστίνα Δάρρα.Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην γκαλερί "Ολγα Γεωργαντέα" (Βασ. Παύλου 102 - 104, Βούλα). Οπως σημειώνεται στον κατάλογο "Η Χ. Δάρρα ζωγραφίζει αντικείμενα με μια χαρακτηριστική παιδικότητα στη γραφή. Τα αντικείμενά της δηλώνουν αμφισβήτηση είτε απλά μας θυμίζουν κάτι, κυρίως από την παιδική μας ηλικία. Χρησιμοποιεί την τηλεόραση, το ρολόι, τα κινούμενα σχέδια και τους ήρωές τους, τα παιδικά παιχνίδια, στην εξιδανίκευση που προσφέρουν".
  • Στην όγδοη ατομική του έκθεση που εγκαινιάζεται την Τρίτη στην γκαλερί"Νέες Μορφές" (Βαλαωρίτου 8), ο Μανώλης Χάρος,χρησιμοποιεί καινούρια υλικά και μας παρουσιάζει την "Ηχώ" των εικόνων. "Ηχώ", εξάλλου, είναι και ο τίτλος αυτής της νέας δουλιάς, όπου η φύση, η διάθεση, η ανάμνηση και η γεύση αποτελούν τα μοντέλα των πραγμάτων που ζωγραφίζει. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 2/2.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ