Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ντοκουμέντα μιας φιλίας

Μία ενδιαφέρουσα έκθεση εγκαινιάζεται αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα Μερκούρη" (Ηρακλειδών και Θεσσαλονίκης, Θησείο). Τίτλος της "Ντοκουμέντα μιας φιλίας - Σ. Νταλί και Γ. Λόρκα".Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του συνεδρίου "Η Ελλάδα στην Ισπανία - Η Ισπανία στην Ελλάδα",που διοργανώνουν το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο της Μινεζότα, το Ινστιτούτο Θερβάντες και ο Δήμος Αθηναίων.

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "η έκθεση περιγράφει μια μοναδική φιλία με πολύτιμους καρπούς. Παρουσιάζονται ελαιογραφίες, σχέδια, γκραβούρες και κολάζ του Νταλί, το χειρόγραφο της "Ωδής στον ζωγράφο Σαλβατόρ Νταλί" του Λόρκα, κάρτες με σχέδια και σύντομα κείμενα των δύο δημιουργών και των συγγενών τους, καθώς και φωτογραφίες".

Κοντά στην ισπανική συλλογή (πολλά από τα έργα έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα), το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων θα στεγάσει μία συμπληρωματική, αλλά σημαντική έκθεση. Με θέμα "Ο Λόρκα στο Νεοελληνικό Θέατρο" συγκεντρώνεται πλούσιο υλικό από φωτογραφίες, αφίσες, μακέτες και κοστούμια από ιστορικές θεατρικές παραστάσεις έργων του Λόρκα. Το υλικό έχει αντληθεί από τα αρχεία του "Θεάτρου Τέχνης", του "Θεατρικού Μουσείου" και του "Εθνικού Θεάτρου". Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 10 του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ