Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ικανή" διοίκηση ζητά ο ΣΑΠΟΕ

Ο Σύνδεσμος Ανεξαρτήτων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων (ΣΑΠΟΕ), με χτεσινή ανακοίνωσή του, ουσιαστικά ζητά νέα διοίκηση για την ΕΡΤ και φυσικά εμμέσως πλην σαφώς την απομάκρυνση της διοίκησης, του προέδρου της ΕΡΤ Παναγιώτη Παναγιώτου. Ο ΣΑΠΟΕ θεωρεί ότι σήμερα, που τα προβλήματα διοίκησης και διαχείρισης της ΕΡΤ βρίσκονται σε οριακό σημείο,μέσα από τους διορισμούς διοικήσεων των ΔΕΚΟ θα πρέπει "επιτέλους" ν' αναδειχτεί μια "διοίκηση ικανή να κατανοήσει, να ενστερνιστεί και να υλοποιήσει", τις απόψεις του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο ΣΑΠΟΕ επικαλείται απόσπασμα από την ομιλία για τον πολιτισμό που έκανε ο Κώστας Σημίτης τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ο Κ. Σημίτης υποστήριξε ότι ο λαός που συντηρεί με την εισφορά του την ΕΡΤ "απαιτεί" μια δημόσια τηλεόραση, που να ενημερώνει έγκυρα και αντικειμενικά το λαό και να συσπειρώνει καλλιτεχνικές και πνευματικές δυνάμεις του τόπου.

Εχοντας κάνει ο ΣΑΠΟΕ συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον της ΕΡΤ και την ανάγκη "βαθιάς τομής στη δομή και στη λειτουργία της", είναι αποφασισμένος - όπως τονίζεται στην ανακοίνωση - να στηρίξει μια νέα διοίκηση, η οποία θα "υπερασπιστεί" την ιδέα ότι "η παιδεία και ο πολιτισμός μας θα σωθούν μόνο εάν η τηλεόραση, από πρόσκληση για ύπνωση, γίνει πρόκληση για κριτικό στοχασμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ