Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενωμένοι και αποφασισμένοι
  • Οι αγρότες απαντούν με κλιμάκωση της πάλης τους στη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να τους διασπάσει
  • Στη Θεσσαλία ενισχύονται τα μπλόκα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά και ενωμένοι την πάλη τους μέχρι την τελική νίκη, είναι οι αγρότες που επί 17 ολόκληρες μέρες και νύχτες βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα. Ολες οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, να υπονομεύσουν τον αγώνα και να σπάσουν τα μπλόκα, αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Χτες ο υπουργός Γεωργίας, Στ. Τζουμάκας, για μια ακόμα φορά "έσπασε τα μούτρα του" στη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε για να διασπάσει τους αγωνιζόμενους αγρότες. Οι εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα απάντησαν ορθά κοφτά στον υπουργό ότι εφόσον η κυβέρνηση δε δέχεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού, η κινητοποίηση θα κλιμακωθεί μέχρι τη νίκη.

Ταυτόχρονα, αποτυχαίνει και η κυβερνητική επιχείρηση - που έχει την αρωγή των μεγαλοβιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων - να στρέψει άλλες κοινωνικές ομάδες κατά της αγωνιζόμενης αγροτιάς, αφού σκοντάφτει στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης του λαού στον αγώνα των αγροτών.

Στη Θεσσαλία και χτες ενισχύθηκαν τα μπλόκα που υπάρχουν στην Εθνική οδό και σε βασικούς επαρχιακούς κόμβους, ενώ διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία στο νέο Μοναστήρι.

Η πανθεσσαλική επιτροπή αγώνα είχε χτες το απόγευμα συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των αγροτών και με δηλώσεις της κάλεσε τον πρωθυπουργό να ικανοποιήσει τα έξι συγκεκριμένα αιτήματα που θέτει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή. Ταυτόχρονα, κατήγγειλε το όργιο εκβιασμών και απειλών για διώξεις σε βάρος των αγροτών.

Αργά το βράδυ η Πανθεσσαλική Επιτροπή συνεδρίασε και συζήτησε οργανωτικά θέματα για τη νέα κλιμάκωση της κινητοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ