Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"
Καθυστερεί η καρδιολογική κλινική

Κοντά στα δύο δισ. δραχμές έφτασαν τα χρέη του νοσοκομείου

Θεωρείται περιφερειακό νοσοκομείο, που καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Βορειοδυτικής Αττικής, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά επείγοντα περιστατικά (πολυτραυματίες κλπ.) αφού δε διαθέτει τα ανάλογα τμήματα, αλλά ούτε και καρδιολογική κλινική. Το νοσοκομείο "Αγία Ολγα", που βρίσκεται στο Δήμο Νέας Ιωνίας είναι περιφερειακό όπως τόνισαν και οι εκπρόσωποι του νοσηλευτικού και επιστημονικού προσωπικού - κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν - "μόνο στα χαρτιά".

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, που καλύπτει καθημερινά τα περιστατικά μιας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής, βρίσκεται πολλές φορές "εκτεθειμένο", όταν καλείται να αντιμετωπίσει καρδιολογικά περιστατικά. Το Καρδιολογικό Τμήμα, αίτημα του νοσοκομείου από το 1985, καθυστερεί να παραδοθεί από την οικοδομική δημοτική εταιρία του Ν. Ηρακλείου, η οποία το έχει αναλάβει. Συγκεκριμένα, ενώ έπρεπε το κτίριο, που θα στεγάσει την κλινική, να είναι έτοιμο από τον Ιούνη του 1995 ακόμα δεν έχει παραδοθεί... Αυτή η καθυστέρηση, που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο νοσοκομείο, αναγκάζει το ιατρικό του προσωπικό τις περισσότερες φορές να διοχετεύει τα επείγοντα περιστατικά σε νοσοκομεία του κέντρου.

Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου Δ. Τσίγκας τόνισε: "Εκτός από το πρόβλημα με την καρδιολογική κλινική, τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει - δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία - και το ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου".

Σ' αυτό το σημείο, όμως, πρέπει να τονιστεί, ότι ακόμα και αν παραδοθεί το κτίριο, δεν έχει προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για τη στελέχωσή του. "Καμία πρόσληψη προσωπικού δεν έγινε μέσα στο 1996 στο νοσοκομείο". Με τα παραπάνω λόγια ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Γ. Λαζαρίδης,έδωσε την εικόνα της κατάστασης που επικρατεί. Παράλληλα, επισήμανε πως "το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας είχε δεσμευτεί ότι για τον ίδιο χρόνο θα γίνονταν 102 προσλήψεις νοσηλευτικού, βοηθητικού και παραϊατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο, οι οποίες τελικά δεν έγιναν".

Το "πνίγουν" τα χρέη

Οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του προς τους προμηθευτές ανέρχονται στο ποσό του 1.960.000.000 δραχμές και αντιστοιχούν σε χρέη από το πρώτο τρίμηνο του 1995 μέχρι το Νοέμβρη του 1996.

Οι εργαζόμενοι χτες υπογράμμισαν ότι αν δε δοθούν τα χρήματα στους προμηθευτές, υπάρχουν απειλές από μέρος τους ότι θα σταματήσουν να το εφοδιάζουν. Παράλληλα, επισήμαναν ότι αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο δεν μπορεί να πληρώσει ούτε και τις υπερωρίες του προσωπικού του. Οι εργαζόμενοι στη χτεσινή σύσκεψη, απαίτησαν από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας να αναλάβει να καλύψει όλα τα λειτουργικές και μισθολογικές εκκρεμότητες του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ