Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλιμακώνεται ο αγώνας

Κρατώντας σταθερά τα δύο μπλόκα στο Δρούγο και το Ν. Μοναστήρι, οι αγρότες της περιοχής απέκλεισαν, χτες, και τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Τον αγώνα τους εντείνουν και οι αγρότες της Φθιώτιδας. Ο αγροτικός κόσμος του νομού, μπροστά στην κυβερνητική αδιαλλαξία που επιμένει να εθελοτυφλεί στα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς, έκλεισε χτες και τη σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος του Νέου Μοναστηρίου. Επέτρεψαν να περάσουν δύο μόνον αμαξοστοιχίες που μετέφεραν στρατιώτες.

Αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Δομοκού κατέβηκαν χτες το μεσημέρι στον σιδηροδρομική γραμμή πεζοί και την κατέλαβαν, αφού πριν ήρθαν αντιμέτωποι με την Αστυνομία που είχε κλείσει του δρόμους για να μην έχουν πρόσβαση τα τρακτέρ στις γραμμές. Με αυτό το τρόπο οι αγρότες διαδήλωσαν την οργή και την αντίθεσή τους στην προκλητική στάση της κυβέρνησης, αλλά και στους "διακριτικούς" χαρακτηρισμούς του υπουργού Γεωργίας. Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν άλλο ένα ράπισμα στην κυβέρνηση, που επιμένει να γυρνά την πλάτη και να μην μπαίνει σε ουσιαστικό διάλογο για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών. Το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής από τους αγρότες, έρχεται να ανατρέψει τους ψευδείς ισχυρισμούς κυβερνητικών κλιμακίων, που τις τελευταίες μέρες προσπαθούν να "πείσουν" την κοινή γνώμη ότι ο αγώνας των αγροτών αποκλιμακώνεται.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα του Δρούγο και του Νέου Μοναστηρίου, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να σταθούν στα μπλόκα του αγώνα όσο και αν χρειαστεί. "Εμείς οι "βαρυποινίτες" του Δομοκού και της Θεσσαλίας, ύστερα από τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Τζουμάκα και την άρνηση της κυβέρνησης, για την επίλυση του αγροτικού προβλήματος, που είναι πανελλαδικό, θα μείνουμε στις θέσεις μας μέχρι να δοθεί λύση. Και τη λύση μόνο η κυβέρνηση μπορεί να τη δώσει", δήλωσε στο "Ρ" ο Ελευθέριος Γάκας,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Πελοπόννησος

Επίσης, στην Πελοπόννησο σταθερά κρατούσαν στο μπλόκο της Γαστούνης οι αγρότες της Ηλείας,ενώ το μπλόκο στη σήραγγα του Αρτεμισίου ενισχύθηκε χτες ακόμα περισσότερο με αρκετά τρακτέρ και με τη συμμετοχή πολύ περισσότερων αγροτών που προσήλθαν για ενίσχυση. Το μπλόκο επισκέπτονται καθημερινά πολλοί φορείς που εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των εργαζομένων και άλλων στρωμάτων της περιοχής. Πέραν αυτών, πολλά είναι τα τηλεγραφήματα συμπαράστασης μαζικών φορέων που φθάνουν καθημερινά στους αγρότες

Αιτωλοακαρνανία

Ανυποχώρητοι παραμένουν και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στα μπλόκα του Ευήνου και της Κυψέλης, παρ' όλες τις προσπάθειες υπονόμευσης, διάσπασης και τρομοκράτησης της κυβέρνησης και ορισμένων εγκαθέτων.

Τα μπλόκα επισκέφθηκε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Αποστόλη Τασούλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ