Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Πανελλήνιο ρεκόρ ο Μαγγανάς

Επιτυχίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Ροστόκ

Με δυο επιτυχίες άνοιξε τους αγώνες του για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σε μικρή πισίνα (25μ), που διεξάγεται στο Ροστόκ της Γερμανίας, ο Ελληνας πρωταθλητής Δημήτρης Μαγγανάς. Ο Ελληνας πρωταθλητής στη χτεσινή πρώτη μέρα των αγώνων κατέκτησε την τρίτη θέση στο μεγάλο τελικό στα 400μ ελεύθερο ενώ παράλληλα κατέρριψε δυο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ, μία στα προκριματικά και μια στον τελικό. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ ελεύθερο σημειώνοντας χρόνο 3.48.94. Στον τελικό όμως το κατέρριψε για άλλη μια φορά αφού σημείωσε χρόνο 3.48.29 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Το παλιό ρεκόρ ήταν 3.48.83 και το είχε σημειώσει ο ίδιος στις 27 Γενάρη στο Εσπο της Φινλανδίας.

Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα συμμετέχουν και άλλοι δυο Ελληνες κολυμβητές και μια κολυμβήτρια, οι οποίοι είναι: ο Γιώργος Ποπότας της Γλυφάδας στα 200μ πεταλούδα, ο Πάνος Αδαμίδης του Αρίωνα στα 50μ ύπτιο και η Κάτια Σαρακατσάνη επίσης του Αρίωνα στα 400μ μεικτή ατομική.

Στο πρωτάθλημα που λαμβάνουν μέρος 30 χώρες ξεχωρίζουν οι παρουσίες μεγάλων αθλητών στο χώρο της κολύμβησης, όπως η Ολυμπιονίκης Σάντρα Φέλκερ, ο Τόρστεν Σπάνεμπεργκ, ο Λουίζ Κάρλσον κ.ά.

Οι σημερινοί τελικοί θα μεταδοθούν από την ΕΤ-1 στη διάρκεια της σαββατιάτικης αθλητικής εκπομπής (5.30μμ - 9μμ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ