Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΤΙΜΠ 98 - 83
Περήφανα νιάτα!

Με Σιγάλα, Παπανικολάου σε μεγάλη μέρα, οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν σπουδαία νίκη επί της πρωταθλήτριας Γαλλίας

Το "νέο αίμα" έκλεψε την παράσταση στη χτεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Αντίμπ με 98 - 83. Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη για μια ακόμη φορά ήταν απολαυστική και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Γάλλους. Ο Γιώργος Σιγάλας και ο Δημήτρης Παπανικολάου, δύο αυθεντικά ταλέντα, ήταν οι "μπροστάρηδες" της μεγάλης νίκης που έφεραν τον Ολυμπιακό και πάλι στη δεύτερη θέση του ομίλου, ισόβαθμο με την Μπενετόν, που γνώρισε την ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" επέβαλαν το ρυθμό τους, αφού κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον Τόνι Γουάιτ (έργο Σιγάλα και Ρίβερς), κάνοντας το έργο τους ακόμη ευκολότερο. Οι "πύργοι" Φασούλας, Τάρλατς έκαναν "πάρτι" κάτω από τα καλάθια και έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια διαφορά 8 πόντων για την ελληνική ομάδα. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε σταδιακά να μεγαλώσει τη διαφορά και να φτάσει στην άνετη επικράτηση με 15 πόντους διαφορά. Μπορεί η άμυνα των νικητών να μην ήταν για... Οσκαρ, όμως στην επίθεση οι 98 πόντοι καταμαρτυρούν την προσπάθεια για γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ από πλευράς του νικητή.

Από τους Πειραιώτες πρώτος παίκτης ο Γιώργος Σιγάλας, που διέπρεψε σε άμυνα και επίθεση. Κοντά του σε απόδοση ο Παπανικολάου, που αγώνα σε αγώνα παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος. Θετική η παρουσία των Τάρλατς, Ρίβερς, ενώ βελτιωμένος φάνηκε ο Μπέρι. Από την Αντίμπ που προσπάθησε να κοντράρει μόνο στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισαν οι Εντάι, Φορέστ και ο Μενσά στην επανάληψη. Ο Γουάιτ εγκλωβίστηκε και δεν απείλησε ουσιαστικά το ελληνικό καλάθι. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Κλίγκελ, Μπούμπαλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 20 (3τρ. ), Μπέρι 11, Παπανικολάου 15, Νάκιτς 6 (1τρ. ), Φασούλας 8, Τόμιτς 7, Τάρλατς 14, Παπαδάκος 2, Ρίβερς 14.ΑΝΤΙΜΠ: Γουάιτ 15, Μενσά 15 (1τρ. ), Φορέστ 17 (3τρ. ), Εντάι 12 (1τρ. ), Ρίτσαρσον 11, Μετελί 6, Ντομόν 5, Ρένετν 2, Γουίλιαμς, Μπεκετί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ