Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ
Υποπτα παιχνίδια με θύματα τους εργαζόμενους

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε τρεις ακόμα απολύσεις εργαζομένων, φθάνοντας έτσι τις 23 συνολικά το τελευταίο διάστημα, προχώρησε η διοίκηση των "Ελληνικών Σωληνουργείων"(πρώην Τσαούσογλου),επικαλούμενη τη γνωστή "καραμέλα" μείωσης του κόστους και της ανταγωνιστικότητας.

Οι εργαζόμενοι σε προχτεσινή Γενική Συνέλευση αποφάσισαν την έναρξη κινητοποιήσεων που θα διαρκέσουν έως την ερχόμενη Παρασκευή, με τη μορφή των 3ωρων καθημερινών στάσεων εργασίας και θα κλιμακωθούν στη συνέχεια.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Κ. Κουλουρίδης,μιλώντας στους εργαζόμενους, κατάγγειλε τα παιχνίδια που παίζονται με τη μυστική συμφωνία που έχουν υπογράψει πριν τον διαγωνισμό οι συμμετέχοντες Πρ. Εμφιετζόγλου της "Μηχανικής", Σ. Καπέτας των "Σωληνουργείων Θηβών" (πρώην Φανεστρόπουλου) και Μητρόπουλου των "Σωληνουργείων Κορίνθου". Συμφωνία που πρόβλεπε τον διαμοιρασμό των μετοχών της εταιρίας σε ποσοστά 50% στον πρώτο και από 25% στους άλλους δυο, που όμως δεν υλοποιήθηκε, αφού ο Πρ. Εμφιετζόγλου "έριξε" - σύμφωνα με τους ίδιους - τους άλλους δύο...

Αποτέλεσμα είναι να εκκρεμεί δικαστική απόφαση που θα κρίνει το ιδιοκτησιακό, ενώ οι "μνηστήρες" αλληλοκατηγορούνται.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα διερευνά και το ενδεχόμενο της εφαρμογής ποινικών ρητρών για παράβαση συμβατικών όρων που προκύπτουν από πώληση τμήματος του εργοστασίου (συγκεκριμένα του τμήματος κατασκευής μπάνιων) σε Αιγύπτιους επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ