Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς ομαδικές απολύσεις στην ΕΛΠΑ

Αρχισε ήδη το κλείσιμο γραφείων της επιχείρησης, σε όφελος των ιδιωτικών εταιριών οδικής βοήθειας. Με απεργία και συγκέντρωση αντέδρασαν χτες οι εργαζόμενοι

Μαζικές απολύσεις προτίθεται να κάνει η ΕΛΠΑ στο αμέσως επόμενο διάστημα. Με ένα εξώδικο που έστειλε προς τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων, σημειώνει ότι λόγω των εκατοντάδων εκατομμυρίων έλλειμμα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η επιχείρηση, "επιβάλλεται η αναγκαία εξυγίανση", η οποία - όπως αναφέρεται - μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την απόλυση του 30% των εργαζομένων (σύνολο 700) και κλείσιμο γραφείων της επαρχίας.

Για τον παραπάνω λόγω οι εργαζόμενοι της ΕΛΠΑ πραγματοποίησαν χτες 24ωρη απεργία και έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας με σκοπό να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, αλλά κυρίως να αποφασίσουν για τις μορφές αντίδρασης που θα ακολουθήσουν.

Κατά τη χτεσινή Γενική Συνέλευση, ωστόσο, δεν αποφασίστηκαν συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, κάτι που θα γίνει μετά τη συνάντηση που θα έχει η διοίκηση του σωματείου με τηδΔιοίκηση της ΕΛΠΑ στις 5 Φλεβάρη.

"Δε δεχόμαστε τη μείωση του προσωπικού, ούτε το κλείσιμο των γραφείων της επαρχίας", τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΛΠΑ, Χρήστος Τσικρίκας και συνέχισε: "Στόχος της διοίκησης είναι το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων της ΕΛΠΑ, με την προοπτική να παραδοθεί η οδική βοήθεια στις ιδιωτικές εταιρίες".Σημειώνουμε ότι η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και το κλείσιμο σταδιακά κάποιων γραφείων της επαρχίας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το ξεπούλημα, όπως λένε, ξεκίνησε από τη στιγμή που η ΕΛΠΑ άρχιζε να συνεργάζεται με άλλες ιδιωτικές εταιρίες οδικής βοήθειας, αποδυναμώνοντας τα γραφεία της ανά την Ελλάδα και ουσιαστικά χαρίζοντας τους συνδρομητές της στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ