Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάσεις εργασίας την Πέμπτη σε Αθήνα - Πειραιά

Στο επόμενο - μετά το προχτεσινό μαχητικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος - αγωνιστικό βήμα προχωρά το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,κηρύσσοντας για την Πέμπτη 8 Φλεβάρη τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Εκκρεμεί επίσης η πρότασή του προς τη ΓΣΕΕ για κήρυξη δυο 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στο Φλεβάρη.

Την ίδια πορεία ακολουθεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,το οποίο πραγματοποιεί επίσης την Πέμπτη δίωρη στάση εργασίας από τις 10 έως τις 12 το πρωί και παμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 13 Φλεβάρη. Ταυτόχρονα προτείνει στη ΓΣΕΕ την οργάνωση δυο 24ωρων απεργιών μέσα στο Φλεβάρη.

Συλλαλητήριο διεκδίκησης διοργανώνει επίσης την Πέμπτη η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου,καλώντας τους εργαζόμενους της πόλης να συμμετέχουν μαζικά.

Συμμετοχή στη στάση εργασίας του ΕΚΑ αποφάσισε χτες κατά πλειοψηφία και η Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων.

Σε τρίωρη στάση εργασίας (12 - 3μμ) προχωρά την Πέμπτη και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας,τονίζοντας πως "μόνο με αγώνες μπορούν σήμερα να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους". Παράλληλα, η Ομοσπονδία προγραμματίζει και νέα 4ωρη στάση εργασίας στις 27 Φλεβάρη.

Στη μάχη μπαίνει με ομόφωνη απόφασή του και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας,οργανώνοντας την Παρασκευή 9 Φλεβάρη παλλαρισαϊκό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ