Κυριακή 4 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πολιτικές οι ευθύνες, της πρόσφατης κρίσης

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, σχετικά με τις θέσεις του Μ. Εβερτ για τις ευθύνες των αξιωματικών

Ο Μ. Εβερτ και η ηγεσία του κόμματός του, καθώς και η κυβέρνηση γνωρίζουν ότι το πρόβλημα είναιπολύ πιο σοβαρό από την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, σχετικά με τις θέσεις του Μ. Εβερτ για τις ευθύνες των αξιωματικών κατά την πρόσφατη κρίση. Συγκεκριμένα ο Μ. Κωστόπουλος αναφέρει:

"Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανώς, κατά τη γνώμη μας λειτουργεί κάτω από το πρίσμα κομματικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Τόσο ο ίδιος όσο και η ηγεσία του κόμματός του, καθώς επίσης και η κυβέρνηση Σημίτη, γνωρίζουν ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ελλάδα με ευθύνη και της δικής του παράταξης είναι, διαχρονικά, το αγκιστρωμένο ψάρι του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, της ΔΕΕ. Δηλαδή των λεγόμενων "φίλων" και "συμμάχων" που ωμά, προκλητικά, μας προπηλακίζουν, λοιδωρούν, εκβιάζουν. Τι λέει ο Μ. Εβερτ για τη στάση όλων αυτών που αποκαλεί "φίλους" και "συμμάχους"; Αυτοί στηρίζουν την αποθράσυνση των στρατοκρατών της Αγκυρας στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή γιατί έτσι εκτιμούν ότι εξυπηρετούνται οι γενικότεροι γεωστρατηγικοί στόχοι τους, στόχοι και επιδιώξεις που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα όλων των λαών της περιοχής και του μαρτυρικού τουρκικού λαού.

Οι ευθύνες που προκύπτουν από την πρόσφατη περιπέτεια είναι ευθύνες πολιτικές.Είναι ευθύνες που σχετίζονται με τη λογική ραγιαδισμού η οποία για χρόνια διαπνέει τις ηγεσίες και των δύο κομμάτων σε βάρος των γενικότερων εθνικών συμφερόντων. Οι φραστικές εξάρσεις του προέδρου της ΝΔ δεν πείθουν κανέναν. Αν δεν αλλάξει ρότα το σκάφος θα υπάρχουν τα φαινόμενα που ζήσαμε και στο τέλος θα αναζητούν όλοι τους θύματα για να καλύψουν τις δικές τους αποκλειστικές και τεράστιες ευθύνες.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αρνηθεί προτάσεις για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ωστόσο θέλει να κάνει σαφές ότι δε θα σιωπήσει σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του διαβόητου κ. Χόλμπρουκ. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να εμποδίσει τον αποπροσανατολισμό του λαού και την αναζήτηση εξιλαστηρίων θυμάτων. Δε θα κρύψει τον ρόλο της βάσης της Σούδας και των άλλων αμερικάνικων βάσεων στη χώρα μας. Δεν πρόκειται να αφήσει να κουκουλωθούν τα πράγματα με μερικά καλά λόγια για τρεις ηρωικούς νεκρούς και με μερικές αλλαγές στο χώρο του στρατού. Επαναλαμβάνουμε:

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα από τις αντιφατικές εκρήξεις του κ. Εβερτ. Το μαχαίρι να μπει ως το κόκαλο. Οι προτάσεις του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για αποστάσεις από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς εκφράζουν το συνολικό αίσθημα λαού και στρατού. Στο βαθμό που απορρίπτονται και γίνεται λόγος για το δέντρο, το παιχνίδι είναι στημένο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ