Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανέξοδη "εργασιοθεραπεία"

Την εικόνα της "μόνης υπεύθυνης δύναμης" προσπαθεί εναγωνίως να καλλιεργήσει η ΝΔ, εκμεταλλευόμενη τους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά την πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο. Η εικόνα αυτή, βέβαια, εξαντλείται σε κριτική σε επιμέρους χειρισμούς της κυβέρνησης και δε θίγει, σε καμία περίπτωση, την καρδιά του προβλήματος, που είναι οι επεμβάσεις και τα σχέδια των Αμερικανών για την περιοχή.

Χτες, ο Μ. Εβερτ με δηλώσεις του χαρακτήρισε λάθος τη μη έλευση του Ρ. Χόλμπρουκ στη χώρα μας, λέγοντας ότι "η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και οφείλει να καλεί όλους τους ξένους, είτε τους Ευρωπαίους, είτε τους Αμερικανούς, για να τους εξηγεί τις ελληνικές θέσεις". Σχολιάζοντας την πρόταση του Αντ. Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας την απέρριψε, λέγοντας ότι για να γίνει τέτοια κυβέρνηση "πρέπει να υπάρχει προγραμματική σύγκλιση".

Πάντως, χτες κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Μ. Εβερτ με τους βουλευτές που θα συμμετάσχουν στην αποστολή του κόμματος στο εξωτερικό για "την ενημέρωση της ομογένειας" δημιουργήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, φραστικό επεισόδιο του αρχηγού της ΝΔ με τον βουλευτή Μ. Λιάπη. Ο τελευταίος ζήτησε να ηγηθεί ο ίδιος ο Μ. Εβερτ της αποστολής στο εξωτερικό, ενώ εξέφρασε τον σκεπτικισμό του και για τη σκοπιμότητα αυτής καθεαυτής της αποστολής, εκφράζοντας τον φόβο του ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται εξαγωγή της "διχόνοιας μας".

Χτες, επίσης, ο Μ. Εβερτ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ιταλίας και με αντιπροσωπεία των πρυτάνεων και τους ζήτησε να "κινητοποιηθούν, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και η διεθνής πανεπιστημιακή κοινότητα υπέρ των δικαίων της Ελλάδας, σχετικά το θέμα των βραχονησίδων. Συνεδρίασε και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος η οποία αποφάσισε τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Τοπικών Επιτροπών και στη συνέχεια Νομαρχιακών Επιτροπών στις 9 και 10 Μαρτίου.

Αύριο συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να εκλέξει νέα Εκτελεστική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ