Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο Απ. Κακλαμάνης για την τηλεοπτική κάλυψη του απόπλου του στόλου, ενώ ο ΣΚΑ'Ι' ισχυρίζεται ότι ...προσκλήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Η ζωντανή μετάδοση από τον ΣΚΑΙ του απόπλου του στόλου, ιδιαίτερα, αλλά και ο τρόπος που καλύφθηκε από τα ΜΜΕ η κρίση των ελληνοτουρκικών σχέσεων τέθηκαν προς συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ο τρόπος αυτός και το κλίμα αποπροσανατολισμού και πατριδοκαπηλίας, που τα ιδιωτικά κανάλια προσπάθησαν να δημιουργήσουν, επιβάλλουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη, όπως υποστηρίζει και το ΚΚΕ, δημιουργίας κωδίκων δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Από την άλλη πλευρά εντείνονται οι αντιπαραθέσεις των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που όπως φαίνεται επεκτείνονται και στις "τηλεοπτικές καλύψεις". Παρέμβαση του εισαγγελέα για τον τρόπο που τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάλυψαν την κρίση του Αιγαίου, ζητά ο Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ την ίδια στιγμή ο ΣΚΑΪ υποστηρίζει ότι η ζωντανή... "αποκάλυψη" του στόλου να αποπλέει από το Ναύσταθμο ήταν σε "συνεννόηση" με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Οι εσωκομματικές διενέξεις στο κυβερνών κόμμα και οι "μάχες" για την εξουσία, όπως φαίνεται, παίρνουν και τις... τηλεοπτικές τους διαστάσεις. Ο Απόστολος Κακλαμάνης, προχτές το βράδυ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, για άλλη μια φορά, έβαλλε κατά των ΜΜΕ, μιλώντας για αναπαραγωγή της τουρκικής προπαγάνδας. Το ίδιο βράδυ μάλιστα (προχτές) κάλεσε στο γραφείο του τον πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να τους εκθέσει τις θέσεις του και να τους ζητήσει να επιληφθούν του θέματος.

Την ίδια στιγμή, όμως, στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, o Μανώλης Καψής, σε συζήτηση που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Βασίλη Κοραχάη, δήλωνε ότι η ζωντανή κάλυψη του απόπλου του στόλου από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνος γινόταν μετά από "συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας". Αναρωτήθηκε μάλιστα, απευθυνόμενος στους καλεσμένους του, πώς δεν τους κάνει εντύπωση ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν έχει εκφράσει τη δυσφορία του. Αν όντως είναι αληθή τα όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, και αν το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε το "οκέι" για την κάλυψη, προκειμένου να "δείξει τα δόντια του" στους Τούρκους, όπως είπε ο Μανώλης Καψής, τίθενται σοβαρά ερωτήματα. Ερωτήματα που ξεφεύγουν και από τις εσωκομματικές διενέξεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, γιατί άπτονται γενικότερων πολιτικών και εθνικών προβλημάτων.

Στο μεταξύ, την περασμένη βδομάδα, μετά από καταγγελία του μέλους του ΕΣΡ Χρήστου Οικονόμου, για τη ζωντανή κάλυψη του ΣΚΑΙ από το Ναύσταθμο, το ΕΣΡ αποφάσισε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στη χτεσινή του συνεδρίαση. Το ΕΣΡ ζήτησε από τον εν λόγω σταθμό να καταθέσει υπόμνημα μέχρι την Παρασκευή, ενώ στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης θα παρευρεθούν ο πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού, ο υπεύθυνος ενημέρωσης και ο δημοσιογράφος που κάλυψε τη μετάδοση. Το Εθνικό Συμβούλιο θα ελέγξει και τον τρόπο που τα υπόλοιπα κανάλια κάλυψαν τα γεγονότα των βραχονησίδων Ιμια.

Σε ανοιχτή χτεσινή τους επιστολή, οι συντάκτες του ΣΚΑΙ εκφράζουν την "έκπληξή" τους μεταξύ άλλων, γιατί "ορισμένοι αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η απευθείας κάλυψη του απόπλου του στόλου ενίσχυε τις ελληνικές θέσεις" και δηλώνουν "κατηγορηματικά" ότι δε δέχονται "μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν" και πως δε θα ανεχθούν να είναι "θύματα οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ