Πέμπτη 8 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ... ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΗΠΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ
για κλιμάκωση των επεμβάσεων

Τον επιδιαιτητικό τους ρόλο επιχειρούν να κατοχυρώσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ενώ για "στροφή των συμμάχων" κάνουν λόγο οι θιασώτες της εξάρτησης στη χώρα μας

Στην προετοιμασία της "επόμενης μέρας", της κλιμάκωσης των επεμβάσεών τους στην περιοχή του Αιγαίου, προχωρούν ολοταχώς οι ΗΠΑ και Βρυξέλλες, με την ουσιαστική βοήθεια και της ελληνικής κυβέρνησης. Οι μεν Βρυξέλλες, με δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Σαντέρ, έρχονται, μετά από οχτώ μέρες εύγλωττης σιωπής, να εκφράσουν τη φραστική... αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα. Ο δε Λευκός Οίκος, μετά τον προκλητικό κυνισμό με τον οποίο υπέθαλψε την τουρκική προκλητικότητα τις μέρες της ελληνοτουρκικής έντασης στο Αιγαίο, επιχειρεί πλέον να καλλιεργήσει ένα αίσθημα τήρησης "ίσων αποστάσεων". Βέβαια και οι δύο αποφεύγουν να καταδικάσουν την τουρκική επιθετικότητα, δεν αναγνωρίζουν την ελληνική κυριαρχία στις βραχονησίδες, ενώ παράλληλα μιλούν για οριστική λύση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα οι θιασώτες και στυλοβάτες της εξάρτησης στο εσωτερικό της χώρας προσπαθούν να εμφυσήσουν κλίμα ευφορίας, για τη "θετική μεταστροφή" της στάσης των "συμμάχων και εταίρων". Στόχος τους αφ' ενός να προσφέρουν ένα ακόμα "συγχωροχάρτι" στους ηθικούς αυτουργούς της αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και αφ' ετέρου να παράσχουν νέα άλλοθι, για την περαιτέρω κατοχύρωση του επιδιαιτητικού ρόλου των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή.


ΣΕΛ.  3,    5  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ