Πέμπτη 8 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σύσκεψη - προάγγελος πανθεσσαλικής κινητοποίησης

Ετοιμοι για ξεκίνημα νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο επόμενο διάστημα, δήλωσαν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Θεσσαλίας, σε σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στα Τρίκαλα

Την ετοιμότητά τους για ξεκίνημα νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που μπορεί να πάρουν πανθεσσαλικό χαρακτήρα στο επόμενο διάστημα, εξέφρασαν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Θεσσαλίας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, στα Τρίκαλα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ΕΒΕ από τα Τρίκαλα, τη Λάρισα και την Καρδίτσα - η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βόλου δεν παραβρέθηκε, αν και είχε προσκληθεί... - και παραβρέθηκαν οι Δ. Κορφιάτης και Π. Τάτσης,πρόεδρος και αντιπρόεδρος, αντιστοίχως, της ΓΣΕΒΕΕ.

Μιλώντας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων, Αγγ. Αγγελής,τόνισε ότι η μαζική παρουσία των εκπροσώπων των ΕΒΕ στη σύσκεψη - παραβρέθηκαν οι διοικήσεις των 37 σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης - δείχνει ότι τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και τόσο οξυμένα, που δεν αφήνουν πλέον περιθώρια αναμονής και υπομονής κι απαιτούν άμεσα λύσεις.

Ο Δ. Γιαννούκας,πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λάρισας, υπογράμμισε ότι τα κοινά προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών, των εργαζομένων και των αγροτών, θα επιλυθούν μόνο με τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου αντίστασης και πάλης κατά της πολιτικής που τα γεννά και τα οξύνει και προέβλεψε πως, αν δεν εφαρμοστούν μέτρα προστασίας των μικρομεσαίων, εντός ολίγου χρόνου, τα πολυκαταστήματα θα μπουν σ' όλες τις πόλεις και θ' αφανίσουν τα μαγαζιά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Β. Τσιούκης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Καρδίτσας, επισήμανε την ανάγκη του συντονισμού της πάλης των επαγγελματοβιοτεχνών με τους εμπόρους σ' όλα τα επίπεδα, ώστε να υπάρξουν πιο γρήγορα θετικά αποτελέσματα.

Στην παρέμβασή του, ο Δ. Κορφιάτης τόνισε ότι για ν' αντιμετωπιστεί η προδιαγεγραμμένη πολιτική κατά των μικρομεσαίων, χρειάζεται η ανάπτυξη ενός μαζικού, μαχητικού συνδικαλιστικού κινήματος και ανέφερε πως στις 3 Μάρτη θα συνεδριάσει στην Αθήνα η ΓΣΕΒΕΕ, για να συζητηθούν και να ληφθούν μέτρα για το συντονισμό δράσης των ΕΒΕ σε πανελλαδικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ