Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Διαρροές με σκοπιμότητες

Για διασυρμό αθλητών κάνει λόγο ο Ανδρ. Φούρας

Σκοπιμότητες με στόχο να πληγεί το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα, κρύβονται πίσω από τη διαρροή των ελέγχων που πραγματοποίησε η ΥΠΕΔΑ στα Τμήματα Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών της Θεσσαλονίκης. Αυτό υποστήριξε χτες η αθλητική ηγεσία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το υπουργείο Οικονομικών θα σεβαστεί την προσωπικότητα των αθλητών που φέρονται να φοροδιαφεύγουν. "Πρόκειται για διασυρμό των αθλητών. Οφείλω να καταγγείλω τις διαρροές που μόνο κακό κάνουν στον αθλητισμό. Οταν το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να μας δώσει στοιχεία, αδυνατούμε να εκφράσουμε επίσημη θέση, παρά μόνο να καταγγείλουμε σπίλωση αθλητών. Παρακαλέσαμε το υπουργείο Οικονομικών να σεβαστεί την προσωπικότητα των αθλητών και να μη γίνει κανένας καταλογισμός πριν υπάρξει συνεννόηση μαζί μας", υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρ. Φούρας.

Ο ΓΓΑ, Γ. Βασιλακόπουλος, εξέφρασε την απορία, "γιατί επιλέγη αυτός ο χρόνος και προς τι η διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω διαρροών", χωρίς όμως να δώσει απάντηση στο ερώτημα αν όντως ο νόμος 75/75 καλύπτει τους αθλητές μέχρι το 1991 που νομοθετήθηκε ο επαγγελματικός αθλητισμός, όπως ισχυρίζονται οι μπασκετμπολίστες.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες από την πλευρά της, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να μην υποκύψει στις όποιες πιέσεις και σε ανακοίνωση Τύπου μεταξύ άλλων τονίζει ότι "οι φορολογικοί έλεγχοι στον χώρο των ΤΑΚ και ΠΑΕ έφεραν στην επιφάνεια περιπτώσεις σοβαρότατων φορολογικών παραβάσεων, τόσο κατά τη χρονική περίοδο 1987 - 1991, όσο και κατά τη χρονική περίοδο 1992 - 1994...".

Τη σύνοδο των υπουργών Αθλητισμού των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την παράλληλη σύγκληση των Ολυμπιακών Επιτροπών των αντίστοιχων πλευρών μέχρι τα τέλη του Μάρτη, θα επιδιώξει η ελληνική πλευρά, προκειμένου να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση στις συνέπειες από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υπόθεση Μπόσμαν και υπεράσπιση του δικαιώματος για εθνική αθλητική ταυτότητα.

Το δρόμο για τη Βουλή θα πάρει σύντομα ο πολυσυζητημένος αθλητικός νόμος του ΠΑΣΟΚ. Με υπουργική απόφαση καταργήθηκαν οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και στη θέση τους πρόκειται να συγκροτηθεί μια νέα νομοτεχνική επιτροπή, προκειμένου να συνθέσει τις προτάσεις στο προσχέδιο, το οποίο πριν κατατεθεί για ψήφιση θα δοθεί στα κόμματα για ενημέρωση.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ