Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ξεκίνημα με Γιουγκοσλαβία

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και οι Βραζιλία, Π. Ρίκο, Αυστραλία, Ν. Κορέα στον όμιλο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ

Στο Β όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά, με αντιπάλους τη Γιουγκοσλαβία, τη Βραζιλία, το Πόρτο Ρίκο, την Αυστραλία και τη Ν. Κορέα, κληρώθηκε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών. "Ούτε άσχημα, ούτε δύσκολα", σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Μ. Δενδρινό. Η ελληνική ομάδα στην πρώτη φάση απέφυγε το μεγάλο όνομα που λέγεται Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, δε θα βρει στο δρόμο της αντιπάλους όπως η Λιθουανία των Σαμπόνις, Μαρτσουλιόνις και η Κροατία των Κούκοτς, Ράτζα, αλλά κληρώθηκε σ' έναν όμιλο στον οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και τη δεύτερη θέση, αλλά και να μείνει εκτός τετράδας. Προσιτός αντίπαλος είναι μόνο η Ν. Κορέα, ενώ Βραζιλία, Π. Ρίκο και Αυστραλία είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. "Το άσχημο είναι ότι και δεύτεροι να τερματίσουμε στον όμιλό μας θα βρεθούμε στη Β φάση όπου οι αγώνες είναι νοκ άουτ, απέναντι σε ισχυρό αντίπαλο", συμπλήρωσε ο Μ. Δενδρινός.

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 20 του Ιούλη τη Γιουγκοσλαβία, στις 22 τη Βραζιλία, στις 24 το Πόρτο Ρίκο, στις 26 την Αυστραλία και στις 28 τη Ν. Κορέα.

Στο Β όμιλο μετέχουν οι ΗΠΑ, Λιθουανία, Κροατία, Αργεντινή, Κίνα και Αγγόλα.

Από τον προκριματικό γύρο προκρίνονται στους ημιτελικούς οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και θα παίξουν Α1 - Β4, Β1 - Α4, Α2 - Β3, Β2 - Α3.

Για το Ολυμπιακό τουρνουά γυναικών θα παίξουν στον Α όμιλο: Ρωσία, Καναδάς, Ιαπωνία, Βραζιλία, Κίνα, Ιταλία και στον Β όμιλο: Ουκρανία, Κούβα, Ζαϊρ, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Κορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ