Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Δολοφονική επίθεση

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Ο πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας δολοφονήθηκε χτες στο γραφείο του στη Μαδρίτη από άγνωστους δράστες, που η Αστυνομία πιστεύει ότι ήταν Βάσκοι αυτονομιστές.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, ένας άγνωστος μπήκε στο γραφείο του πρώην προέδρου του Συνταγματικού Δικαστηρίου στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι. Κατά τη διαφυγή του, ο δολοφόνος απείλησε με το πιστόλι του πολλούς φοιτητές, που είχαν τρέξει στο γραφείο όταν άκουσαν πυροβολισμούς. Λίγο αργότερα, εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο σε μια συνοικία της Μαδρίτης, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα.

Ο τρόπος της δολοφονίας και η ανατίναξη του αυτοκινήτου οδηγούν τις αρχές στην εκτίμηση ότι πρόκειται για ενέργεια των Βάσκων αυτονομιστών της ΕΤΑ. Παράλληλα, όμως, οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος είναι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιεί η ΕΤΑ. Ομως, και μερικοί αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν τον δράστη σαν το μέλος της ΕΤΑ Τζον Μπέλοχ Αρέτσε, σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, Χουάν Αλμπέρτο Μπέλοχ.

Εάν επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω, θα είναι η δεύτερη επίθεση της ΕΤΑ μέσα σε 8 μέρες. Στις 6 Φλεβάρη, δολοφονήθηκε στο Σαν Σεμπάστιαν ο Φερνάντο Μουχίκα, φίλος του πρωθυπουργού Φελίπε Γκονζάλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ