Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τι θα κάνουν με τις ΗΠΑ;

Τώρα που "αποκαλύφθηκαν" οι απώτερες επιδιώξεις των ΗΠΑ για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και το Αιγαίο, όπου οι ιμπεριαλιστές απροκάλυπτα θέλουν να επιβάλουν την πάγια θέση τους για απευθείας διάλογο υπό τη διαμεσολάβησή τους, τώρα τα κύμβαλα της υποτέλειας και της υποταγής έχουν χάσει τη φωνή τους και σφυρίζουν αδιάφορα ή βλέπουν μόνο το "δέντρο", την Τουρκία.

Εκτός βέβαια από τα κόμματα του δικομματισμού, που δεν έβγαλαν τσιμουδιά (οι εκπρόσωποί τους έχουν μείνει ακόμα στη... "διορθωτική" δήλωση του Τζ. Στεφανόπουλου), και οι υποτιθέμενες αδέσμευτες και ανεξάρτητες εφημερίδες προσποιούνται ότι δε συνέβη τίποτα. Καμία αναφορά στα χτεσινά τους πρωτοσέλιδα για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Αγγλου υπουργού Εξωτερικών, παρόλο που φιλοξενούσαν στις σελίδες τους τις ειδήσεις, υποβαθμισμένες βέβαια.

Δεν εκπλήσσει βέβαια αυτή η δουλοπρεπής στάση τους. Τόσο καιρό πασχίζουν και συνεχίζουν να μας πείσουν ότι η σωτηρία των εθνικών μας συμφερόντων βρίσκεται στη μεγαλύτερη εξάρτηση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Επιπλέον, δεν μπορούν οι μέχρι τώρα "φιλέλληνες" σύμμαχοι να κατηγορηθούν ως "φιλότουρκοι".

Δεν μπορούν τώρα να αναγνωρίσουν το "λάθος", αφού πρόκειται να το επαναλάβουν.

Το θέμα όμως παραμένει για τα κόμματα: Τι θα κάνουν τώρα με δηλωμένες τις αμερικάνικες προθέσεις;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ