Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μομφή ΠΕΜΕΝ κατά γγ ΠΝΟ

Πρόταση μομφής εναντίον του γενικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γ. Χαλά,για τη μέχρι σήμερα συναινετική του στάση, που έχει οδηγήσει σε τραγική κατάσταση τους ναυτεργάτες, κατέθεσε η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, κατά τη διάρκεια του προχτεσινού Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ. Την πρόταση μομφής υπερψήφισαν οι αντιπρόσωποι των ενώσεων ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, καθώς και άλλοι αντιπρόσωποι, χωρίς όμως να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία των μελών του Γενικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, η ΠΕΜΕΝ κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του Γ. Χαλά για την υπονομευτική του στάση στην απεργία του καλοκαιριού και ιδιαίτερα στα πλοία "Ολύμπικ" και "Κινγκ Μίνος",όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Επίσης, για την αντίληψη που καλλιεργεί ο γγ της ΠΝΟ, η οποία συνοψίζεται στο... δόγμα: "Καλύτερη τακτική είναι η αναμονή και η συναίνεση", την ώρα που η ναυτιλία αφελληνίζεται, η κοινωνική ασφάλιση καταρρακώνεται, το εισόδημα των ναυτικών μειώνεται κλπ.

"Για άλλη μια φορά - τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ - ο αντιδημοκρατικός αντιναυτεργατικός μηχανισμός ΠΝΟ - Εφοπλιστών - ΥΕΝ επέβαλε τις αποφάσεις του. Καλούμε τους ναυτεργάτες να αντισταθούν σ' αυτό το μηχανισμό της παρακμής και να αλλάξουν το συσχετισμό προς όφελός τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ