Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση για τα μέτρα ασφάλειας στο μετρό

Παρέμβαση και έλεγχο στο εργοτάξιο του μετρό στη Λεωφόρο Κατεχάκη, πραγματοποίησαν χτες η διοίκηση του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων στο μετρό και η Επιτροπή για την Υγιεινή και Ασφάλεια, μετά από καταγγελίες εργαζομένων για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Ο επιτόπιος έλεγχος επιβεβαίωσε τις καταγγελίες και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε η παραβίαση των ορίων ταχύτητας των τρένων που τροφοδοτούν με υλικά το μετροπόντικα και φθορές στις γραμμές που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους εκτροχιασμού, γεγονός που έχει ήδη συμβεί, ευτυχώς χωρίς τραγικές συνέπειες. Δύο, από τις πολλές, καταγγελίες που συνθέτουν την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί, στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, είναι και τα εξής: Την περασμένη Δευτέρα ένα βαγόνι φορτώθηκε με σίδερα, που ζύγιζαν 30 - 40 κιλά το ένα και ανυψώθηκε, ενώ έπρεπε τα σίδερα αυτά να φορτωθούν σε ειδικά καλάθια, με κίνδυνο να πέσουν σε χώρο που δούλευαν εργάτες. Επίσης, πρόσφατα, δύο εργάτες σκαρφαλωμένοι σε καλάθι πάνω σε γερανό, στις 12 τα μεσάνυχτα, άνοιγαν τρύπες κατακόρυφα με κρουστικό τρυπάνι κρατώντας το με τα χέρια, ενώ πρέπει να στηρίζεται σε ειδικό κολωνάκι.

Αμέσως μετά τον έλεγχο οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με τον Αγγλο εργοταξιάρχη, ο οποίος ενημερώθηκε για όλα τα παραπάνω, όπως και οι τεχνικοί ασφαλείας του Ολυμπιακού Μετρό και δεσμεύτηκαν ότι τις επόμενες μέρες θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Την ερχόμενη εβδομάδα ο έλεγχος θα επαναληφθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ