Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το "μικρό" φτερουγίζει πια

Την πρώτη πανηγυρική εμφάνισή του έκανε χτες το "μικρό",όπως βαφτίστηκε ο φορέας για την υποστήριξη και τη διάδοση της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους,με την έναρξη μαραθωνίου προβολών ταινιών μικρού μήκους στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11). Σήμερα (2 μ.μ. - 2 π.μ.), η μικρού μήκους δημιουργία των τελευταίων ετών δρασκελίζει την οθόνη της ΕΕΣ, μέσα από τρεις θεματικές ενότητες. Στην πρώτη ενότητα θα προβληθούν οι ταινίες: "Fragile" του Παναγιώτη Καρκανεβάτου, "Ο ανθρωπάκος" του Γιώργου Κατσάμπουλα, "Χάος" του Νίκου Γραμματικού, "Τελευταία πρόβα" του Νίκου Κουτελιδάκη, "Το ζύγισμα" του Τάσου Λάγγη, "Ο σημαντικός άλλος" του Τάσου Ρηγόπουλου, "Το παλαιό εργοστάσιο" του Μένιου Δίτσα, "Τρώες" του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, "Μετακομίζω" της Αννας Μπαλαμπάνη, "Φέτος δε θα πάμε πουθενά" του Παντελή Παγουλάτου, "Οι έγκλειστοι" του Κώστα Πέττα, "Κόκκινη κλωστή δεμένη" της Χαράς Πετειναράκη, "Ολα είναι μια ιδέα" της Μάντυ Μαντελένη, "Ενα νησί στην Αθήνα" της Μαρίνας Κουνενάκη, "The long Winter" του Κώστα Φούντα, "Ριγέ" του Κώστα Καπάκα, "Ακόμα;" της Εύας Καραμπάτσου, "Γραφείον ιδεών του κυρίου Καββαδία" του Αντώνη Τσάβαλου, "Relics" του Ευθύμη Χατζή.

Η δεύτερη ενότητα αποτελεί μικρό αφιέρωμα στον Χρήστο Βακαλόπουλο.Θα προβληθούν στη συνέχεια οι ταινίες: "Βέρα Κρουζ" του Τάκη Σπυριδάκη, "Η κυρία Μίκα" της Κατερίνας Ευαγγελάτου, "Πρελούδιο για βιολοντσέλο" της Σοφίας Παπαχρήστου, "Post Restant Ομόνοια" του Χάρη Παπαδόπουλου, "Ελληνική κοινότητα Χαϊδελβέργης" του Λευτέρη Ξανθόπουλου.

Στην τρίτη ενότητα μεταμεσονύχτια προβολή - ταινίες αντεργκράουντ θα προβληθούν οι ταινίες: "Γλυκό όνειρο" του Επαμεινώνδα Κούζουνα, "Σε σκέφτομαι πάνω σε ένα κομμένο μπαλκόνι" του Βασίλη Ζορμπά, "FIT" της Αθηνάς Τσαγκάρη, "Πρώτη φορά" του Στάθη Πλώτα, "Κατ' αρχήν δε με λένε Γκούφη" του Ειρηναίου Χαραλαμπίδη, "Καπνός χωρίς φωτιά" του Χαφέζ Αϊκούρ,"Κότσια" του Γιώργη Φάγκρα, "Ραντεβουδάκι, ε;" του Σταύρου Κτόρη, "Ζ" του Χρήστου Πέτρου, "Σ' αγαπώ" του Διονύση Ανδρώνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ