Κυριακή 18 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Τα μάτια στη Ν. Σμύρνη

Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΟ, ενώ ΑΕΚ και Ολυμπιακός αγωνίζονται στην έδρα τους με Εθνικό και Αρη, αντίστοιχα

Ευνοϊκή θεωρείται η 21η αγωνιστική σήμερα για την πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΑΕΚ, αφού παίζει στο "Νίκος Γκούμας" με τον ουραγό Εθνικό. Την ίδια ώρα οι διώκτες της και αυτοί λογικά έχουν παιχνίδια στα μέτρα τους. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στη Νέα Σμύρνη με το "χλωμό" φέτος Πανιώνιο, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τον Αρη. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια της σημερινής αγωνιστικής:

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ με ανεβασμένη ψυχολογία από το πέρασμά της στους "4" του Κυπέλλου φιλοξενεί τον Εθνικό και υπόσχεται να προσφέρει σκορ και θέαμα στους φιλάθλους της. Απόντες θα είναι ο τραυματίας Μπορμπόκης και οι τιμωρημένοι Κασάπης, Βλάχος. Αναφερόμενος στο ματς, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ζήτησε από τους παίκτες να μη σνομπάρουν τον Εθνικό: "Μπορεί ο αντίπαλος να είναι στην τελευταία θέση του πίνακα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα κάτσει να χάσει αμαχητί. Ο Εθνικός θα παίξει δίχως άγχος και αυτό πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα. Αν αγωνιστούμε σοβαρά και πειθαρχημένα, θα φτάσουμε στην επικράτηση. Γνωρίζω ότι ο κόσμος θα θελήσει εκτός από γκολ και ανάλογο θέαμα. Θα προσπαθήσουμε να μην τον απογοητεύσουμε. Το ματς με τον Παναθηναϊκό ανήκει πλέον στο παρελθόν και το μόνο που κοιτάμε είναι κάθε επόμενο ματς πρωταθλήματος". Πιθανή 11άδα για την Ενωση: Ατματζίδης, Κοπιτσής, Κωστένογλου, Μανωλάς, Μαλαδένης, Σαμπανάτζοβιτς, Σαβέβσκι, Κετσπάγια, Τσάρτας, Κωστής και Μπατίστα.

Στο στρατόπεδο του Εθνικού ο Γιάτσεκ Γκμοχ υποστηρίζει ότι η ομάδα θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό και ό,τι προκύψει.

Στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός καλείται να επιστρέψει και πάλι στις επιτυχημένες εμφανίσεις μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και την απρόσμενη ισοπαλία στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή από τον Αθηναϊκό. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμών πλην του Νίκου Νιόπλια. Ο τεχνικός των "πρασίνων" είπε για το παιχνίδι: "Γνωρίζουμε ότι ο Πανιώνιος είναι σε δεινή βαθμολογική θέση, όμως και εμείς δεν έχουμε περιθώρια απώλειας αν θέλουμε να είμαστε μέσα στους διεκδικητές του τίτλου. Η απώλεια με τον Αθηναϊκό πρέπει να καλυφθεί σήμερα στη Νέα Σμύρνη". Εκτός απροόπτου ο ΠΑΟ θα ξεκινήσει με τους: Βάντσικ, Αποστολάκη, Γ. Χ. Γεωργιάδη, Ουζουνίδη, Καλλιτζάκη, Γ. Σ. Γεωργιάδη, Μαραγκό, Χριστοδούλου, Μπορέλι, Βαζέχα, Δώνη.

Στον Πανιώνιο η παρουσία του νέου προέδρου Στράτου Γιδόπουλου έχει ανεβάσει το ηθικό των παικτών και όχι μόνο. Ο παλιός πρόεδρος της ΑΕΚ είναι πεπεισμένος ότι ξέρει τον τρόπο να κερδίσει τον Παναθηναϊκό: "Ξέρω το κουμπί του αντιπάλου. Δε φοβάμαι κανέναν, πόσο μάλιστα τον Παναθηναϊκό. Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε μια νέα εποχή. Ελπίζω ο κόσμος να δώσει το βροντερό "παρών"". Το ίδιο... αισιόδοξος δεν είναι και ο υπηρεσιακός προπονητής Χρήστος Εμβολιάδης: "Ο αντίπαλος είναι μεγάλος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι ντέρμπι".

Με σύνθημα φουλ επίθεση ο Ολυμπιακό φιλοξενεί τον Αρη. Ο Τάκης Περσίας θα παρατάξει πέντε επιθετικούς, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από την αρχή θα ξεκινήσει ο Εμίλ Κρεμενλίεφ. Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" δήλωσε: "Δεν έχουμε πλέον κανένα περιθώριο απώλειας από εδώ και στο εξής. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στην κατάκτηση των τριών πόντων". Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν με τους: Ράντο, Καραταϊδη, Σκαρτάδο, Πασσαλή, Καρασαββίδη, Αλεξανδρή, Καλαντζή, Ιβιτς, Καραπιάλη, Γιουσκόβιακ, Κρεμενλίεφ ή Γεωργάτο.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στον Αρη μετά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Αθηναϊκό. Ο Γιάννης Τζιφόπουλος είπε: "Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Σίγουρα χρειαζόμαστε και τη βοήθεια της τύχης".

Στην Ξάνθη η Σκόντα θα κοντραριστεί με τον ΟΦΗ σε ένα ματς που αν μη τι άλλο υπόσχεται πλούσιο θέαμα προκαταβολικά. Ομάδες επιθετικές και χωρίς βαθμολογικό άγχος. Τόσο ο Εγκε Γκέραρντ, όσο και ο Κουρτ Γιάρα συμφωνούν ότι θα γίνει ένα ανοιχτό ματς.

Τα ντέρμπι των μικρομεσαίων

Συνοικιακό ντέρμπι θα έχουμε στο νταμάρι του Βύρωνα. Ο Αθηναϊκός υποδέχεται τον Απόλλωνα. Οι δυο μονομάχοι είναι σε άριστη κατάσταση και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα βοηθήσει το θέαμα. Να σημειωθεί ότι και οι δυο θα μπουν στην κληρωτίδα των "4" τη Δευτέρα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η "μαύρη θύελλα" θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στην Καλαμάτα. Οι γηπεδούχοι έχουν το πάνω... πόδι, όμως και ο Γηραιός μετά την τεσσάρα στο Φάληρο την περασμένη βδομάδα έχει ηθικό ακμαιότατο.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, που δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό, φιλοξενεί τον Πανηλειακό. Ο Μιχάλης Μπέλλης τόνισε στους ποδοσφαιριστές του ότι εκτός από νίκη θέλει και σκορ προς τέρψιν των φιλάθλων. Από την πλευρά του, ο Αντώνης Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι ο Πύργος έχει τις δυνατότητες να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τέλος, στη Λάρισα η θεσσαλική ομάδα θέλει μόνο τους τρεις βαθμούς, αν θέλει να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες της για την παραμονή της στην κατηγορία. Απέναντί της ο εντυπωσιακός φέτος Εδεσσαϊκός. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 3.30μμ, εκτός ΠΑΟΚ - Πανηλειακού, που θα γίνει στις 6μμ (ζωντανό από το καλωδιακό κανάλι ΦΙΛΜΝΕΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ