Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα οι καθαρίστριες σχολείων

Αποφασισμένες να αποκρούσουν τον εμπαιγμό και τις χωρίς αντίκρυσμα υποσχέσεις

Το πείσμα και τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης, διατράνωσαν χτες οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, σε σύσκεψη της ΓΣΕΕ, με θέμα τα προβλήματα του κλάδου και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, ενώ σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, συγκέντρωση στο ΕΚΑ, στις 11 πμ, και πορεία στο υπουργείο Παιδείας.Εισέπραξαν, όμως, και την αμέριστη συμπαράσταση όσων συμμετείχαν, καθώς και τη δέσμευσή τους να βοηθήσουν στην κατεύθυνση επίλυσης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το πρόβλημά τους. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης,ο δήμαρχος Ταύρου Π. Βακαλόπουλος,εκπρόσωποι των Δήμων Γαλατσίου και Πετρούπολης, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, της ΟΓΕ, του ΕΚΑ και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Αθήνας Ελένη Κούβαρη τόνισε στην εισήγησή της: "Χρόνια τώρα, παλεύουμε για την αλλαγή της εργασιακής μας σχέσης από ...εργολαβική σε εξαρτημένη αορίστου χρόνου. Διαπιστώνουμε με αγανάκτηση τον εμπαιγμό που γίνεται σε βάρος μας από την πολιτεία, βαρεθήκαμε και χορτάσαμε τα λόγια. Σε όλες τις επαφές που είχαμε με τους αρμοδίους, δέχονται ότι το εργασιακό μας καθεστώς είναι απαράδεκτο και μεσαιωνικό και κάνουν λόγο για την αναγκαιότητα αλλαγής του. Αλλά μένουν στα λόγια. Η πρόκληση σε βάρος μας δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Απαιτούμε την αλλαγή της εργασιακής μας σχέσης, με ταυτόχρονη διασφάλιση των ήδη εργαζόμενων".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης τόνισε: "Εχουμε ως τώρα υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των καθαριστριών. Το λέμε και το πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι εργαζόμενοι μόνιμοι και με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Θα συμπαρασταθούμε στον αγώνα που κάνουν και στα προβλήματά τους και αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός για τους δήμους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες και θα φέρουμε το ζήτημα και πάλι στη Βουλή. Πρέπει να πρυτανεύσουν άλλες λογικές και όχι οι λογικές της μείωσης του εργατικού κόστους και της περικοπής των κοινωνικών δαπανών".

Ο δήμαρχος Ταύρου Π. Βακαλόπουλος επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ