Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικρο ΜΕΓΑΛΑ

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ: Σε 10 δισ. δρχ. ανέρχεται το συνολικό ποσό επιχορηγήσεων επιχειρηματικών σχεδίων για το 1996. Το ποσό αυτό κατανέμεται μεταξύ της μεταποιητικής βιομηχανίας (8,5 δισ. δρχ.) και επιχειρήσεων λογισμικού (1,5 δισ. δρχ.). Η ολοκληρωμένη απόφαση των αρμοδίων υπουργών δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 61, Τ.Β., 30/1/1996.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Σε σύσκεψη καλεί τα μέλη της η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτεύουσας (ΕΕΛΠ) σήμερα Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996, 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα. Το θέμα της σύσκεψης είναι "Η πορεία της Συλλογικής Σύμβασης του κλάδου για την επιτυχία της απεργίας της 22ης Φλεβάρη 1996". Στην ανακοίνωση της Ενωσης, επισημαίνεται ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά αδιάλλακτη στάση, αρνούνται να πάρουν μέρος στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της σύμβασης των λογιστών, με πρόσχημα τη μη υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΕΘΝΙΚΗ: Στην ίδρυση υποκαταστημάτων στο Βουκουρέστι και τα Τίρανα προχωρά η διοίκηση της τράπεζας, ενώ εκκρεμεί η τυπική έγκριση της άδειας από τις νομισματικές αρχές της Ρουμανίας και της Αλβανίας αντίστοιχα. Στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη αγοράσει νεόδμητο ακίνητο έκτασης 700 τ.μ., ενώ στα Τίρανα ενοικιάστηκε κτίριο 400 τ.μ. σε κεντρικό σημείο της πόλης.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Διαγωνισμό που αφορά σε πρόγραμμα ανακατασκευής και επισκευής 360 γεφυρών στη ρωσική επικράτεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 350 εκατομ. δολάρια με καταληκτική προθεσμία υποβολής προτάσεων προεπιλογής την 1η Απρίλη 1996.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Την ίδρυση της "Ενωσης Συνδέσμων Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Θράκης", σήμανε επίσημα η πρόσφατη εκδήλωση κοπής της πίτας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Νομού Ροδόπης. Η νεοϊδρυθείσα Ενωση, η οποία είναι η ανώτερη περιφερειακή δευτεροβάθμια οργάνωση της περιοχής, θα εγγραφεί στο ΣΕΒ ως μέλος.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ: Δυο περιφερειακές διευθύνσεις της τράπεζας εγκαινιάστηκαν την περασμένη βδομάδα στα πλαίσια της πολιτικής για αποκέντρωση των εργασιών της. Πρόκειται για την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής και Βορειοδυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στη Βέροια και την Περιφερειακή Διεύθυνση Βορειοανατολικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Καβάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ