Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Να πάρει τέλος ο εμπαιγμός

Απεργία χτες και πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Απάντηση σ' ένα μήνα, υποσχέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας

Για δεύτερη φορά μέσα στο 1996, οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων έδωσαν χτες το αγωνιστικό τους "παρών" με πανελλαδική απεργία και μια μαχητική πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας να πάρει τέλος ο πολύχρονος εμπαιγμός σε βάρος τους και να αλλάξει η εργασιακή τους σχέση, από εργολαβική σε εξαρτημένη αορίστου χρόνου.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, όπου ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας ενημέρωσε τις απεργούς για τις αόριστες απαντήσεις που έχει πάρει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στις Ερωτήσεις που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς για το συγκεκριμένο θέμα και εκδήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους.

Φτάνοντας στο υπουργείο Παιδείας κι ενώ αντιπροσωπεία των καθαριστριών, του ΕΚΑ, της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ, ανέβηκε να συναντήσει τον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Πασχαλίδη,ο τελευταίος, επικαλούμενος έκτακτη δουλιά, προσπάθησε να φύγει. Οταν οι συγκεντρωμένες καθαρίστριες τον σταμάτησαν, επανέλαβε ότι το αίτημά τους είναι δίκαιο, αλλά επικαλούμενος τη μικρή θητεία του στο υπουργείο, ζήτησε πίστωση χρόνου, προσπαθώντας να παραπέμψει το θέμα για μια ακόμη φορά στις καλένδες. Με την παρέμβαση του Στρ. Κόρακα και την πίεση των αγανακτισμένων καθαριστριών, αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι σε ένα μήνα θα έχει εξετάσει το θέμα και θα δώσει απάντηση. Ανάλογη, ωστόσο, απάντηση είχε δώσει ξανά σε προηγούμενη συνάντησή του με τις εκπροσώπους των καθαριστριών...

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, μετά την αποχώρηση του υφυπουργού, απευθυνόμενος στις καθαρίστριες, τόνισε: "Η δέσμευση του υφυπουργού είναι κάτι, αλλά μην ξεχνάτε πόσες δεσμεύσεις έχετε πάρει ως τώρα και πόσες από αυτές υλοποιήθηκαν. Το σημαντικότερο τώρα είναι να μην επαναπαυτείτε. Πρέπει να είστε σε εγρήγορση, να κινητοποιηθείτε και να κινητοποιήσετε και τις άλλες συναδέλφισσές σας. Από την πλευρά μου σας δηλώνω ότι είμαστε μαζί σας στον αγώνα σας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για να σας υποστηρίξουμε".

Στη συγκέντρωση των καθαριστριών συμμετείχαν, ο δήμαρχος Ταύρου Π. Βακαλόπουλος και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος της ΔΑΣ Χ. Λαζαρίδης.Και οι δύο τόνισαν ότι είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθαριστριών και θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματός τους. Νέο ραντεβού με παράγοντα του υπουργείου ορίστηκε αύριο στις 2 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ