Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Οι Ελληνες κλέβουν την παράσταση

Μια μέρα μετά την επίσημη ίδρυση της Βαλκανικής Ενωσης Στίβου που εξάγγειλε την αναβάθμιση των Βαλκανικών διεξάγονται σήμερα στο ΣΕΦ οι 3οι Βαλκανικοί Αγώνες Κλειστού Στίβου. Οι συμμετοχές όμως των αθλητών από τις βαλκανικές χώρες δεν ανταποκρίνονται στις εξαγγελίες των ηγετών των ομοσπονδιών που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Πολλά από τα μεγάλα ονόματα των βαλκανικών χωρών (π.χ. Κονσταντίνοβα, Μλαντένοφ) θα λείψουν.

Οι αγώνες όμως παρουσιάζουν ενδιαφέρον κυρίως από ελληνικής πλευράς καθώς θα πάρουν μέρος τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου σ' ένα από τα τελευταία τεστ πριν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Στοκχόλμης. Σημειώνονται ιδιαίτερα οι παρουσίες των Αλεξόπουλου (200μ), Κεντέρη (400μ), Μπίσμπα (60εμπ.), Βασδέκη (μήκος), Κουκοδήμου (εκτός συναγωνισμού), Κόφφα (200μ.), Ξανθού (μήκος), Μπακογιάννη (ύψος).

Από τις υπόλοιπες χώρες ξεχωρίζουν οι παρουσίες των Γιουγκοσλάβων Τόπιτς και Ζόριτς στο ύψος, του Ρουμάνου Τουντόρ, της συμπατριώτισσάς τους Ιλκου στο μήκος και της Βουλγάρας Μαρίνοβα στο τριπλούν.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 3μμ και θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΤ-1 από τις 3.20μμ ως τις 6μμ.

  • Με τη συμμετοχή των 6 βαλκανικών κρατών ιδρυτών των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου (Αλβανία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα) πραγματοποιήθηκε το Βαλκανικό Συνέδριο που αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση της Βαλκανικής Ενωσης Στίβου με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στην Ενωση θα συμπεριληφθούν η Μολδαβία και τα Σκόπια, ενώ μέλος ζήτησε να γίνει και η Βοσνία. Γενικός γραμματέας της εκλέχτηκε ο Γ. Κωνσταντόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ