Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Προς σιωπηρή παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ανοιχτό, για μια ακόμη φορά, άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Ανωμερίτης. Ο ίδιος έμμεσα αναγνώρισε την καθυστέρηση αποστολής στους φορολογούμενους των σχετικών εντύπων συμπλήρωσης της φορολογίας εισοδήματος του 1996, αν και την απέδωσε στην πολιτική ρευστότητα που δημιουργήθηκε λόγω της κυβερνητικής αλλαγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, που φορολογούνται με τα "αντικειμενικά" κριτήρια, θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μεταξύ 4 και 14 Μάρτη, ενώ οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι μέχρι τις 17 του Μάρτη.

Ο Γ. Ανωμερίτης ανέφερε ότι μέχρι τις 22 του Φλεβάρη είχαν αποσταλεί τα έντυπα προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που φορολογούνται με τα "αντικειμενικά" κριτήρια, ενώ μέχρι τις 4 του Μάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των εντύπων προς τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Οσο για το ενδεχόμενο παράτασης, το συνέδεσε με το αν θα υπάρξουν ή όχι προβλήματα, μια και στόχος του υπουργείου - όπως ανέφερε - είναι να διευκολύνει την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στη λύση της σιωπηρής παράτασης, να δεχτούν, δηλαδή, οι Εφορίες φορολογικές δηλώσεις και μετά από τις ημερομηνίες που έχουν τεθεί.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης:

  • Το Γενάρη παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη 482 επιχειρήσεις επειδή δεν απέδωσαν το ΦΠΑ.
  • Τη Δευτέρα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τα αντικειμενικά κριτήρια, ενώ είναι σχεδόν έτοιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τις αλλαγές στο Κώδικα Φορολογικών Στοιχείων.
  • Περίπτωση επανεξέτασης των φορολογικών υποθέσεων, που εντάχθηκαν στη ρύθμιση του 1994, θα υπάρξει μόνο στην περίπτωση που από ελέγχους σε άλλες επιχειρήσεις διαπιστωθούν φορολογικές παραβάσεις (πλαστά, εικονικά τιμολόγια κλπ.).
  • Για το 1996 σε σύνολο 630.000 επιχειρήσεων οι 480.000 απαλλάσσονται από την υποχρέωση απογραφής των εμπορευμάτων τους.

Με χτεσινή της ανακοίνωση προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Ανωμερίτη, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητά να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ