Τρίτη 5 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικροΜΕΓΑΛΑ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ: Αντίθετος στην προωθούμενη επιβολή ΦΠΑ επί του ναυλόσημου στις θαλαμηγούς, τουλάχιστο για το τρέχον έτος, τάσσεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με τη δικαιολογία ότι θα πλήξει τον κλάδο, καθώς ο ανταγωνισμός που επικρατεί οδηγεί σε εξαφάνιση πολλών επιχειρήσεων στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού. Ο ΣΕΤΕ προτείνει η όποια ρύθμιση να ισχύσει από το 1997, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια για την περίοδο του 1996, γεγονός που θα οδηγούσε σε μαζικές ακυρώσεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι σε όλη την Ευρώπη και οι προοπτικές επιβίωσής τους, ήταν τα κύρια θέματα της διήμερου που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση Μικρομεσαίων (EMSU) με τη συμμετοχή εκατό Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος "Ιντερπράις", προκειμένου να καταλήξουν σε συνεργασίες μεταξύ τους (joint ventures). Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην εκδήλωση, το 35% των ΜΜΕ της ΕΕ διακόπτουν τη λειτουργία τους τρία μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή τους, ενώ απ' το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ, το 99,8% είναι μικρομεσαίες (με προσωπικό μέχρι 250 άτομα) και απασχολούν το 66,52% του εργατικού δυναμικού. Τονίστηκε επίσης ότι ο πολιτικός κόσμος θυμάται τους μικρομεσαίους πριν τις εκλογές, αλλά τους ξεχνά μετά και τους αφήνει σχεδόν αβοήθητους στην έντονα ανταγωνιστική Κοινοτική Αγορά.

ΒΕΑ: Επιχειρηματική αποστολή στην Αλβανία διοργανώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων. Σκοπός της αποστολής που θα πραγματοποιηθεί στις 5 - 9 του Απρίλη είναι η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των επιμελητηρίων. Η επιλογή των ελληνικών επιχειρήσεων που θα πάρουν μέρος στην αποστολή θα γίνει από το ΒΕΑ, με κριτήριο οι επιχειρήσεις αυτές να έχουν την απαιτούμενη δυναμική για την πραγματοποίηση των προτεινόμενων μορφών συνεργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΒΕΑ μέχρι τις 8 του μήνα και στα τηλέφωνα 3635.313 - 19.

ΕΒΕΑ: Μείωση του ποσοστού των τόκων υπερημερίας τουλάχιστον κατά μιάμισι ποσοστιαία μονάδα αξιώνουν οι εμποροβιομήχανοι, όπως προκύπτει από επιστολή του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Γ. Παπαθανασίου προς τον πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Θ. Καρατζά. Στην επιστολή του ο Γ. Παπαθανασίου υποστηρίζει ότι υπάρχουν περιθώρια μείωσης του ποσοστού, και ότι θα "ελάφρυνε το βάρος εξυπηρέτησης των δανείων για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ