Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών

Στις 11 του Μάρτη ανοίγει τις πύλες του το 4ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών Μικρού Μήκους,στη Λάρισα, το οποίο επιχορηγείται με 30 εκατομ. από το ΥΠΠΟ και το Δήμο Λάρισας. Μέχρι τις 14 του Μάρτη θα διαρκέσουν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, ενώ από 15-17 του Μάρτη πραγματοποιούνται οι κυρίως φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα από 11-14/3 περιλαμβάνει προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "Ακροπόλ",αφιέρωμα στο γυναικείο ελληνικό κινηματογράφο με την προβολή των ταινιών "Ωρες" της Αντουανέτας Αγγελίδη και "Σταγόνα στον Ωκεανό" της Ελένης Αλεξανδράκη (12/3). Επίσης, αφιέρωμα στον κλασικό και νέο αμερικάνικο κινηματογράφο με τις ταινίες "Η ζούγκλα της ασφάλτου" του Τζον Χιούστον και "Μοντέλο για φόνο" τουΤζον Αμιελ (13/3).

Στις 14/3 το συγκρότημα "Τζαζ Μπαντ" θα ερμηνεύσει τραγούδια από θεατρικά και κινηματογραφικά μιούζικαλ, ενώ στις 15/3 θα πραγματοποιηθεί πανόραμα βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο και τιμητική προβολή της ταινίας "Μπορντέλο" του Νίκου Κούνδουρου.

Το πρώτο και το δεύτερο μέρος του διαγωνιστικού τμήματος (16-17/3) περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους από τη Μεσόγειο,καθώς συναυλία των Λίνας Τέντζερη και Αλεξάνδρας Μαθιουδάκη με τραγούδια από τον κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο "Χατζηγιάννειο" Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο,θα παρουσιάζει η ηθοποιός Ανθούλα Καλάκη.

Θα απονεμηθούν Χρυσός, Αργυρός και Χάλκινος Ιππος που συνοδεύονται από 500.000, 400.000 και 300.000 δραχμές, αντίστοιχα, το βραβείο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, βραβεία των κινηματογραφικών σωματείων, καθώς και το βραβείο ΚΟΝΤΑΚ στην καλύτερη ελληνική συμμετοχή του διαγωνιστικού προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ