Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικροΜΕΓΑΛΑ

ΟΜΟΛΟΓΑ: Σε νέα δημοπρασία ομολόγων του δημοσίου θα προχωρήσει την ερχόμενη βδομάδα το υπουργείο Οικονομικών. Η νέα δημοπρασία αποσκοπεί στη συγκέντρωση 25 δισ. δρχ. απ' τα ομόλογα τριετούς διάρκειας, 25 δισ. δρχ. απ' τα πενταετούς διάρκειας και 250 δισ. δρχ. από ομόλογα επταετούς διάρκειας. Το επιτόκιο βάσης ορίστηκε στο 13,4%.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Σειρά προτάσεων για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, τον έλεγχο της τουριστικής παραοικονομίας και τη σύμμετρη ανάπτυξη της περιφέρειας μέσα απ' την υλοποίηση επενδύσεων, κατέθεσε χτες η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην υπουργό Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου.Μεταξύ των προτεινόμενων μέτρων είναι η δημιουργία σύγχρονων τουριστικών μονάδων, μαρίνων και γκολφ, η βελτίωση της εικόνας στις εισόδους της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο) και η συνεχής εκπαίδευση των στελεχών του τουριστικού τομέα στις νέες ανάγκες που δημιουργούνται. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ΣΕΤΕ στο θέμα της προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ετσι, έπειτα από το στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ που υπέβαλε πρόσφατα στην ηγεσία του υπουργείου, χτες πρότεινε να προσληφθεί στον ΕΟΤ σύμβουλος ειδικευμένος σε θέματα διαφήμισης. Κι ενώ οι συναντήσεις ΣΕΤΕ - υπουργού Ανάπτυξης τείνουν να καθιερωθούν, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τουριστικών Επαγγελμάτων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της το γεγονός ότι εδώ και 30 μέρες έχει ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Ανάπτυξης και τον γγ του ΕΟΤ και μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απάντηση...

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ: Τις παρατηρήσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σχετικά με το θέμα του διατάγματος περί τροποποίησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), έστειλε με επιστολή του στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Ανωμερίτη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γ. Παπαθανασίου. Προτείνεται αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των ορίων για την τήρηση βιβλίων αποθήκης, κοστολογίου κτλ, απαλλαγή του αγοραστή από την ευθύνη της απόδειξης συναλλαγών και επαναπροσδιορισμός των προστίμων.

ΕΚΘΕΣΗ: Η διετής 4η έκθεση "Χρώμα και Διακόσμηση" θα ανοίξει τις πύλες της στο Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών την Παρασκευή 15 Μάρτη και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 18 Μάρτη. Αποκλειστικός σκοπός της είναι η προώθηση ειδών χρωματοπωλείου μόνο σε επαγγελματίες του κλάδου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Το διεθνές πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9002 απονεμήθηκε στην εταιρία παραγωγής αλουμινίου "Σούλης ΑΒΕΕ". Η εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο του προφίλ αλουμινίου από το 1974 και έκτοτε παρουσιάζει ανερχόμενη πορεία, τόσο στον ελληνικό, όσο και στο διεθνή χώρο. Τα πιστοποιητικά της σειράς 9000 απονέμονται σε εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν αξιόλογες επιδόσεις σε θέματα παραγωγής και αποδοτικότητας μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογικών μεθόδων και αποτελούν για τους κατόχους τους ένα μέτρο αξιοπιστίας διεθνούς αποδοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ