Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Εγκύκλιος - κάλεσμα στις Ομοσπονδίες

Εγκύκλιο προς όλες τις Ομοσπονδίες - μέλη της απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), στην οποία περιλαμβάνονται οι διαπιστώσεις και οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή, καθώς και οι πρώτες κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Οι περιοχές στις οποίες έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις είναι οι εξής: Αθήνα στις 11 του Μάρτη, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησος, Ηπειρος (στα Γιάννενα την 1 του Απρίλη), Δυτική Μακεδονία (Εδεσσα), Θεσσαλία (στη Λάρισα στις 31 του Μάρτη).

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι το ΔΣ κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις:

  • Η νέα κυβέρνηση εξακολουθεί να ασκεί την ίδια δυσμενή πολιτική εις βάρος των ΜΜΕ και αδιαφορεί πλήρως για τα οξυμένα προβλήματά τους.
  • Η κατάσταση των ΜΜΕ σε όλη τη χώρα έχει επιδεινωθεί παραπέρα. Οι δείκτες τζίρου, κλεισιμάτων, πτωχεύσεων κτλ. εξακολουθούν να βρίσκονται σε αρνητική τροχιά. Δεκάδες χιλιάδες ΜΜΕ κλείνουν ή βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.
  • Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, εκτιμάται ότι το 40% των ΜΜΕ της χώρας μας είναι χωρίς μέλλον. Το μέλλον αυτό προδιαγράφεται ήδη ζοφερό όσον αφορά τις κυβερνητικές προθέσεις από τη στάση της υπουργού Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου, που ήταν παγερά αρνητική στα προβλήματα που της έθεσε η ΓΣΕΒΕΕ.
  • Η συνέχιση της εφαρμογής των "αντικειμενικών κριτηρίων" και της είσπραξης του 35% των εταιριών, η ασύδοτη εξάπλωση των πολυεθνικών ή πολυκαταστημάτων, που αφελληνίζουν την ελληνική επιχείρηση, η απελευθέρωση του ωραρίου, η λήξη των επαγγελματικών μισθώσεων με τις πενιχρές αποζημιώσεις και η έλλειψη χρηματοπιστωτικών πόρων κτλ. έχουν φέρει σε απόγνωση και αγανάκτηση τους ΕΒΕ.

Οι αποφάσεις του ΔΣ που αναφέρονται στην εγκύκλιο είναι οι εξής:

  • Κινητοποίηση όλων των δυνάμεων των ΕΒΕ για να δοθούν άμεσες λύσεις στα καυτά προβλήματα.
  • Οργάνωση συλλαλητηρίων και ποικίλες άλλες μορφές κινητοποιήσεων στις περιφέρειες, ώστε να δοθεί το πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση για το 1996 ότι οι ΕΒΕ είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την αγωνιστική τους πορεία.
  • Να εκφραστεί η συμπαράσταση προς άλλες αγωνιζόμενες τάξεις (αγρότες, κτηνοτρόφοι, συνταξιούχοι), που πλήττονται από την οικονομική κρίση και τις ασκούμενες πολιτικές και να επιδιωχτεί από κοινού δράση όπου τα προβλήματα είναι κοινά.
  • Να καταγγείλει την αρνητική στάση της υπουργού Ανάπτυξης κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας σε όλους τους ΕΒΕ.
  • Εξουσιοδότησε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ να αναπτύξει πολύμορφα προγράμματα δράσης μέχρι και πανελλαδικό προειδοποιητικό κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Τέλος, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί όλες τις Ομοσπονδίες να συντονίσουν τις εκδηλώσεις τους με τους αντίστοιχους εμπορικούς συλλόγους κάθε περιφέρειας για το καλύτερο αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ