Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπεκφυγές για τον "Νηογνώμονα"

Ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Σφυρίου αναμένει αντίθετα στοιχεία, προκειμένου να δημοσιοποιήσει έρευνα του υπουργείου για τον "Νηογνώμονα"

Με υπεκφυγές απάντησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Σφυρίου,στη χτεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, σε ερώτηση ναυτιλιακού συντάκτη για το κατά πόσο ο "Ελληνικός Νηογνώμονας", που αναγνωρίστηκε από τον υπουργό - σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης την προηγούμενη βδομάδα - πληροί τα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια που έθεσε η ΕΕ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός απάντησε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου τον διαβεβαίωσαν, πριν την αναγνώριση του "Ελληνικού Νηογνώμονα", ότι "πληροί"... και τα "ποιοτικά" και τα "ποσοτικά" κριτήρια. Μετά από αυτή την απάντηση ζητήθηκε από τον υπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τη μελέτη που έκαναν οι υπηρεσίες του υπουργείου για τον "Νηογνώμονα". Ο υπουργός, όμως, ανταπάντησε ότι όποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει ανακοινωθεί, πρέπει να το καταθέσει στο υπουργείο και θα του δοθούν τα στοιχεία που τον ενδιαφέρουν από τη μελέτη που έγινε!

Σε ερώτηση για το πώς θα διασφαλιστεί η αύξηση των συντάξεων των ναυτεργατών τουλάχιστον στο 55% - όπως έχει δηλώσει - αφού στον υπό ψήφιση νόμο αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα αυξηθούν με βάση τη συλλογική σύμβαση του '95, ο υπουργός απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από τις αυξήσεις που θα εξασφαλίζονται και από τις αυξήσεις που θα διεκδικούν τα συνδικαλιστικά όργανα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ