Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ
Και άλλα δισ. δανεικά και αγύριστα...

Αλλα 1,2 δισ. υποστήριξαν ότι πρέπει να μπουν στις τσέπες του ιδιοκτήτη της "ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑΣ" Βόλου,κατά τη διάρκεια προχθεσινής σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι "κοινωνικού φορείς" της πόλης, για να αντιμετωπιστούν δήθεν τα προβλήματα της επιχείρησης! Μιλάμε για το σωματείο των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο, τους Δήμους Βόλου και Ν. Ιωνίας, τη νομαρχία και τοπικούς βουλευτές, εκτός του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκου!

Μ' άλλα λόγια, οι πιο πάνω φορείς υποστήριξαν, δηλαδή, τη χρηματοδότηση για τρίτη φορά από τις κρατικές τράπεζες της συγκεκριμένης επιχείρησης, η οποία συνολικά έχει πάρει 3,9 δισ., χωρίς βέβαια να δοθεί λύση στο πρόβλημα του εργοστασίου!

Σε δήλωσή του ο Δήμος Θεοδώρου,μέλος τη διοίκησης της Ομοσπονδίας εργαζομένων στους κλάδους ένδυσης, σημειώνει: "Αναλαμβάνουν για μια ακόμα φορά σοβαρότατες ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους της "Βαμβακουργίας", αλλά και σε όλη την κοινωνία του Βόλου. Η πρότασή τους, που απ' ό,τι φαίνεται θα υποστηριχτεί και από την κυβέρνηση, δημιουργεί νέα αδιέξοδα για τη μεγάλη αυτή Βιομηχανία του Βόλου και την οδηγεί στο οριστικό κλείσιμο.

Η πρότασή μας για δημιουργία κλαδικής πολιτικής σε ενιαίο δημόσιο φορέα Κλωστοϋφαντουργίας - ένδυσης και ένταξη σ' αυτόν και της "Βαμβακουργίας" Βόλου, είναι η μοναδική βιώσιμη λύση για το πρόβλημα.

Η άμεση ένταξη της "Βαμβακουργίας" στον ΟΑΕ θα είναι το πρώτο βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την άμεση επαναλειτουργία της σε όφελος και της ίδιας και των εργαζομένων σ' αυτήν. Σ' αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενωμένοι κόντρα στις επιλογές του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ