Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις και μηνύματα

Στη Χαλκίδα,σε συγκέντρωση γυναικών, στο ξενοδοχείο "Παλίρροια", μιλά σήμερα, στις 6.30 μμ., η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,με θέμα "Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία και οι θέσεις του ΚΚΕ".

Στη Λάρισα,οι γυναικείες οργανώσεις ΟΓΕ, ΕΓΕ, Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, μαζί με τα Σωματεία Ιματισμού και Κλωστοϋφαντουργών, διοργανώνουν σήμερα, στις 11 πμ., στην αίθουσα Εργατικού Κέντρου Λάρισας, συγκέντρωση με θέμα το τρίπτυχο "Ισότητα - Δουλιά - Ειρήνη".

Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" διοργανώνει σήμερα, στις 8 μμ, ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλος, θα τιμήσει 100 γυναίκες για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Στα πλαίσια της σημερινής μέρας, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Πολιτιστικό του Κέντρο, τιμά 10 Ηρακλιώτισσες για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, σε εκδήλωση στη "Βίλα Στέλλα", στις 8 μμ.

Εκδήλωση γιορτασμού της Μέρας έγινε την Τετάρτη στο Δήμο Βύρωνα.Οι τοπικοί Σύλλογοι Γυναικών ζήτησαν να καθιερωθούν στα ΜΜΕ κώδικες δεοντολογίας προστασίας της προσωπικότητας του ατόμου και να εκπροσωπείται το γυναικείο κίνημα στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και στη διαμόρφωση κώδικα δεοντολογίας.

Μηνύματα

Με την ευκαιρία της σημερινής διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), χαιρετίζει τις Ελληνίδες γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και ιδιαίτερα τις γυναίκες που συμμετέχουν στους αγώνες για την ειρήνη. Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, καλεί τις γυναίκες της πατρίδας μας να συσπειρωθούν στο Κίνημα Ειρήνης και να αναπτύξουν κοινές φιλειρηνικές προσπάθειες με τις γυναίκες των βαλκανικών χωρών και όλης της Ευρώπης.

Σε ενεργητική, αγωνιστική συσπείρωση και συλλογική δράση, καλούν όλες τις γυναίκες της Ελλάδας, οι αγωνίστριες του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974.

Μήνυμα για τη σημερινή μέρα έστειλε η γενική γραμματέας Ισότητας, Κωνσταντίνα Τζίφα Πανταζή, τονίζοντας ότι πρόκειται για μέρα μνήμης και απολογισμού της δράσης του γυναικείου κινήματος.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ σημειώνει ότι "στηρίζει την Ελληνίδα στους αγώνες για ουσιαστική ισότητα και εξάλειψη κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού".

Οι γυναίκες της ΠΟΛ. ΑΝ. χαιρετίζουν τη σημερινή μέρα και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κοινωνικά κατηγορίες γυναικών.

Σε μια γενικόλογη δήλωσή τους ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Σαντέρ, η Σουηδέζα Επίτροπος Ανίτα Γκράντιν, η Γερμανίδα Βουλφ Μάτις, ο Ιρλανδός Πάτραϊγκ Φλιν και ο Φινλανδός Ερκι Λικάνεν, αναφέρουν τη δέσμευσή τους για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών ανάμεσα στα δύο φύλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι γυναίκες ενάντια στους πολέμους που προετοιμάζονται (2002-08-11 00:00:00.0)
Δεκαπέντε γυναικείες οργανώσεις για το Ασφαλιστικό (2002-04-21 00:00:00.0)
Θα γίνουν οι γυναίκες παρίες της ασφάλισης; (2000-04-10 00:00:00.0)
Θα γίνουν οι γυναίκες παρίες της ασφάλισης; (2000-04-10 00:00:00.0)
"Τίποτα δε χαρίζεται" (1996-06-16 00:00:00.0)
Ζητείται δράση! (1995-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ