Κυριακή 10 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η πιο μεγάλη πορεία των συνταξιούχων

Με πούλμαν ξεκινάνε από αύριο το βράδυ απ' όλα τα σημεία της χώρας για να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό, πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος

Στους δρόμους βγάζει ξανά τα γηρατειά η πολιτική του κοινωνικού δαρβινισμού που εφαρμόζει σε βάρος τους η κυβέρνηση. Την Τρίτη, στις 10.30 το πρωί, συνταξιούχοι απ' όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κάνιγγος, για να απαιτήσουν ανθρώπινες συντάξεις, τιμώντας έτσι αγωνιστικά την "επέτειο" της 9ης Μάρτη 1995, όταν χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ με δακρυγόνα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο θα είναι η αφετηρία νέων αγώνων.

Τα μηνύματα που έφταναν το τελευταίο δεκαήμερο στη Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων από τις περιφερειακές συσκέψεις προετοιμασίας, είναι ότι θα υπάρξει μαζική προσέλευση των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο. Αύριο το βράδυ θα ξεκινήσουν πούλμαν απ' τη Βόρεια Ελλάδα για την Αθήνα. Τα σημεία συγκέντρωσης για την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία είναι το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ώρα 10.00 μ.μ., και για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το Εργατικό Κέντρο της Καβάλας, επίσης 10.00 το βράδυ. Οσοι συνταξιούχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν μπορέσουν να κατέβουν στην Αθήνα θα κάνουν συγκέντρωση την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο της Καβάλας, ώρα 10.30 π.μ. Ακόμη, αναμένεται η άφιξη συνταξιούχων από τη Στεραιά, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα, την Αιτωλοακαρνανία, την Κρήτη.

Οι συνταξιούχοι ζητούν: Την επαναφορά της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη και τη διαμόρφωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ στο 80% του μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Επίσης ζητούν οι συντάξεις του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των τραπεζών, της ΔΕΗ και του ΝΑΤ να διαμορφωθούν στο 80% του μισθού των εν ενεργεία συναδέλφων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ