Κυριακή 10 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τετραήμερη στα νοσοκομεία

Κλειστά Τρίτη και Τετάρτη τα φαρμακεία. Στάσεις και στους κρατικούς παιδικούς σταθμούς

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας ξεκινάει από αύριο.Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει τετραήμερη πανελλαδική απεργία που ξεκινάει αύριο και λήγει στις 14 Μάρτη.Τις ημέρες αυτές στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Ιδρύματα Χρονίων Παθήσεων και το ΕΚΑΒ, θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας. Αύριο και την Τρίτη θα απεργήσουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας,ενώ στις 12 του μήνα θα κάνουν στάση εργασίας και οι γιατροί του ΙΚΑ (δυόμισι ώρες πριν την έναρξη κάθε ωραρίου, δηλαδή πρωινού και απογευματινού).

- Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία στην Αθήνα και τον Πειραιά, την Τρίτη και την Τετάρτη.Την Τρίτη οι φαρμακοποιοί θα πάρουν μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Κάνιγγος. Την Τετάρτη, ώρα 10 πμ, οι φαρμακοποιοί θα συγκεντρωθούν έξω από τη Νομαρχία Αθήνας, με αίτημα την καταβολή των 10 δισ. δραχμών που τους χρωστά το δημόσιο για τους ασφαλισμένους του, ενώ στις 6 μμ της ίδιας μέρας οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά θα κάνουν νέα γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο "Χολιντέι Ιν", για να εξετάσουν το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, καθώς και το θέμα της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι φαρμακοποιοί αντιτίθενται στη δέσμη μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τα φάρμακα. Ειδικότερα, είναι αντίθετοι με την εφαρμογή "λίστας" φαρμάκων και δηλώνουν πως δε δέχονται μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

- Τρίωρες στάσεις εργασίας (7 π.μ. - 10 π.μ.) από αύριο μέχρι τις 14 Μάρτη θα κάνουν οι εργαζόμενοι στους κρατικούς παιδικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ