Τετάρτη 13 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πληροφορίες περί... πληροφοριών

Συνηθισμένα θεωρεί η κυβέρνηση τα αυξημένα μέτρα ετοιμότητας σε στρατιωτικές και αστυνομικές υπηρεσίες

Πληροφορίες ότι έχουν φτάσει στις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι ετοιμάζουν μια θεαματική ενέργεια ακόμα και στο ίδιο το υπουργείο Αμυνας, είδαν χτες το φως τη δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, κυκλοφόρησαν δύο σενάρια. Σύμφωνα με το ένα, χουντικοί απόστρατοι αξιωματικοί ετοιμάζονταν να εισβάλουν σε στρατόπεδο σαν μια θεαματική ενέργεια προβολής των θέσεών τους, ενώ σύμφωνα με το άλλο οι πληροφορίες αφορούν τρομοκρατικό χτύπημα.

Πάντως, όπως υπενθύμιζαν κάποιοι, σε ανύποπτο χρόνο, μια από τις ενώσεις των αποστράτων έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα οικονομικά τους αιτήματα θα προβούν σε κατάληψη του υπουργείου Αμυνας. Μια τέτοια ενέργεια, όσον αφορά την εφαρμογή της δεν έχει δυσκολίες, αφού μια φορά τη βδομάδα είναι ελεύθερη η είσοδος στο υπουργείο Αμυνας σε όλους τους αποστράτους αξιωματικούς.

Το όλο θέμα, ωστόσο, καλύφθηκε με πέπλο μυστηρίου από την κυβέρνηση, καθώς από τη μια διαψεύδονταν το όσα κυκλοφορούσαν, ενώ από την άλλη, από την Κυριακή, είχαν εφαρμοστεί ορισμένα μέτρα επιφυλακής στο Πεντάγωνο και σε στρατιωτικές μονάδες της Αττικής. Ωστόσο, από το υπουργείο Αμυνας ανεπίσημα διαψεύδονταν οι πληροφορίες και τα μέτρα χαρακτηρίζονται συνηθισμένα. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση για τα αυξημένα μέτρα σε στρατόπεδα, αλλά και σε αστυνομικά τμήματα, τα δικαιολόγησε, λέγοντας ότι "κατά καιρούς γίνεται αυτή η περιοδική ετοιμότητα των δυνάμεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ