Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνής διαγωνισμός πιάνου

Διάσημοι καλλιτέχνες απαρτίζουν τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή του φετινού "21ου Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας" για πιάνο, που ξεκίνησε χτες και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του Μάρτη, με πρωτοβουλία του "Ατενέουμ". Την επιτροπή αποτελούν οι Γκιόργκι Σάντορ (πρόεδρος), Νικόλ Ανριοτ, Βαλεντίν Γεωργίου, Βίκτορ Μερζανόφ, Ντόρα Μπακοπούλου, Γιούρι Μπουκόφ, Πνίνα Ζάλτσμαν, Σοντράουντ Σπάιντελ και Μαρία Τίπο. Στόχος του διαγωνισμού, που έχει καταξιωθεί ως σημαντικός θεσμός, είναι η επιβράβευση ενός ολοκληρωμένου μουσικού (νέου στην ηλικία).

Στο φετινό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί σε τέσσερις κύκλους, έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 νέοι πιανίστες, ανάμεσά τους δύο Ελληνες. Σήμερα, στην αίθουσα συναυλιών "Μ. Κάλλας" του "Ατενέουμ" ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος, ενώ το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο δεύτερος. Ο τρίτος κύκλος (19, 20/3) θα γίνει στο θέατρο Κολεγίου Αθηνών (Π. Ψυχικό), ενώ και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 22 Μάρτη, στο Μέγαρο Μουσικής. Στους δύο τελευταίους κύκλους, τους πιανίστες θα πλαισιώσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Ιασίου, με διεύθυνση Γκιόργκι Κοστίν.

Οπως αναφέρθηκε χτες ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στα 65 εκατ. Το ΥΠΠΟ έχει διαθέσει 10 εκατ. ενώ ο υπουργός Πολιτισμού έδωσε προχτές υπόσχεση για ενίσχυση με 15 εκατ. ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ