Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τιμούν τον Γιάννη Ρίτσο

Σημαντική στιγμή για το Εθνικό Θέατρο αποτελεί η πρώτη συνάντησή του, με την κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας,σε μια εκδήλωση μνήμης στον μεγάλο ποιητή μας Γιάννη Ρίτσο.Το Εθνικό Θέατρο και η ΓΣΕΕ τιμούν τον ποιητή της Ρωμιοσύνης και αφιερώνουν τη βραδιά της Τρίτης, 19 του Μάρτη,στο πολύπλευρο έργο και τη σημαντική πνευματική και κοινωνική προσφορά του, με μια σειρά εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο Φουαγιέ και την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Το αφιέρωμα θα αρχίσει από το Φουαγιέ, όπου στις 8μ.μ. θα εγκαινιαστεί η έκθεση με τις εικαστικές δημιουργίες, χειρόγραφα, φωτογραφικό και άλλο υλικό, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του Μάρτη.

Στη συνέχεια, οι ηθοποιοί Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Μαρία Σκούντζου, Βασίλης Κολοβός θα απαγγείλουν ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου,ενώ η Εφη Ροδίτη θα ερμηνεύσει τη "Σονάτα του Σεληνόφωτος",στην Κεντρική Σκηνή. Ο δραματοποιημένος μονόλογος παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπινιάρη,μουσική Μιχάλη Τρανουδάκη και σκηνική επιμέλεια Μανώλη Καλαδάκη.Στο ρόλου του νέου ο Σπύρος Περδίου.Την παράσταση θα προλογίσει ο Κώστας Νίτσος.Για το πολυσήμαντο έργο του ποιητή, θα μιλήσει ο ποιητής, φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

"Τιμούμε τον άνθρωπο - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πρωτόπαππας - που με το πολυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο του πρόσφερε πολλά στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας". Ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Διαγόρας Χρονόπουλος είπε, "όταν μας έγινε η πρόταση από τη ΓΣΕΕ ήταν φυσικό να ζητήσουμε κι εμείς συνεργασία". Συγκινημένη η σύντροφος της ζωής του ποιητήΦαλίτσα Ρίτσου είπε "αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη γι' αυτή την εκδήλωση γιατί ο Γιάννης Ρίτσος έδωσε πολλά στον ελληνικό πολιτισμό και τολμώ να πω και στον παγκόσμιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ