Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο "007" δε διώχνει την πλήξη

Μέτρια, πολύ μέτρια, η σημερινή κινηματογραφική - τηλεοπτική βραδιά. Και ας πλησιάζει η άνοιξη, ένας Τζέιμς Μποντ δεν τη φέρνει. Δεν κατορθώνει ο γοητευτικός πράκτορας 007 να επισπεύσει, δηλαδή, τις ανοιξιάτικες διαδικασίες. Από το STAR στις 22.00 "Τζέιμς Μποντ, για τα μάτια σου μόνο" του Τζον Γκλεν με τον Ρότζερ Μουρ στον ομώνυμο ρόλο. Αυτή τη φορά ο δαιμόνιος πράκτορας Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει να εντοπίσει ένα μυστικό όπλο του Ναυτικού, υψίστης σημασίας, που έχει βυθιστεί στις ακτές της Ελλάδας. Στο ταξίδι συναντάει τη Μελίνα, μια πανέμορφη νέα γυναίκα που θέλει να εκδικηθεί τη δολοφονία τον γονιών της και αποφασίζει να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον Κολόμβο, ένα αδίστακτο τρομερό εγκληματία. Η ταινία, παρόλη την απιθανότητά της, βλέπεται ευχάριστα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν υποψήφια για Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

Από το MEGA στη 01.00 "Το μαύρο μαργαριτάρι" του Ρίτσαρντ Θορπ.

Θα ρωτήσει, ίσως κάποιος, είναι άραγε μια ταινία τόσο αξιόλογη για να την προτείνουμε; Ασφαλώς όχι. Ομως έχει κάτι, διαθέτει ένα μυστικό όπλο, το επιτελείο των ηθοποιών που παίζουν σ' αυτήν. Οι κάποιας ηλικίας θεατές, ίσως, θα ήθελαν να ξαναδούν τους Ρόμπερτ Τέιλορ, Στιούαρτ Γκρέιντζερ και Αν Μπλάιθ ακόμη μια φορά. Ο Τζόελ Σορ και η γυναίκα του Πρισίλα σαλπάρουν με το πλοίο τους για κυνήγι φάλαινας. Σε ένα νησί μαθαίνουν μια απίστευτη ιστορία, για ένα θησαυρό και για ένα μαύρο μαργαριτάρι που ξεσηκώνει το πλήρωμα σε ανταρσία.

Από την ΕΤ-1 στις 00.50 "Στην κορυφή του κόσμου" του Μάρτιν Μπελ.

Ο Τζακ Κέλσον είναι ένας μικροκατάσκοπος που αποφυλακίζεται έπειτα από πέντε χρόνια. Σε μια σκληρή και αφιλόξενη πόλη, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του και τη σχέση του με τον δεκαπεντάχρονο γιο του Νικ. Ονειρό τους είναι να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να φτάσουν μαζί στην κορυφή του κόσμου: την Αλάσκα. Με τον Τζεφ Μπρίτζες.

Από την ΕΤ-3 στις 02.00 "Οπλισμένη και επικίνδυνη" του Μπρους Σεθ Γκριν. Πρόκειται για ένα μέτριο θρίλερ του 1987 που αφηγείται την εφιαλτική περιπέτεια μιας γυναίκας. Μια μέρα ένα αυτοκίνητο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα χτυπά το δικό της. Οταν πηγαίνει στην Αστυνομία να αναφέρει το γεγονός πληροφορείται ότι, ο οδηγός του άλλου αυτοκίνητου μόλις είχε σκοτώσει τρία άτομα κατά τη διάρκεια μιας ληστείας. Πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να βοηθήσει στην καταδίκη του πηγαίνει μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του. Ομως, ο πανέξυπνος δικηγόρος του καταφέρνει να τον αθωώσει. Τώρα ο δολοφόνος είναι ελεύθεροςκαι έτοιμος να πάρει την εκδίκησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ